Problem sa sedim dlakama

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Sale01sv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 24, 2016 6:44 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Problem sa sedim dlakama

Post od Sale01sv »

Imam 15 godina i isto toliko sedih,ako ne i vise. Moze li neka da mi kaze da li ih je moguce iskoreniti jer mi u porodici niko nije imao do 30-35? Inace imam crnu kosu i jako se primete
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Problem sa sedim dlakama

Post od aaaca »

Кажу да се оним старим рецептом враћа чак и боја коси. Поставио сам га на мој сајт http://* у Савети, Здравље па под Коса-регенерација.
luna09
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 09, 2015 5:45 pm

Post od luna09 »

Nedostatak vitamina b12 izaziva prevremenu pojavu sedih dlaka.Mozda to nije slucaj kod tebe ali ovo moze biti jedan od uzroka.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Види, види, нисам то знао. Баш сам почео да користим Б12 пре десетак дана због стопала, па ћу таман да видим да ли ће да ми нестану седе длаке.
luna09
Novi član
Novi član

Post od luna09 »

Ne verujem da je tebi pojava sedih prevremena tako da nista od vracanja prirodne boje uz pomoc vitamina8) .Decko ima 15 godina,to je prevremeno.Moje dete od 4 godine ima nekoliko sedih pa sam tako i naisla na tu informaciju a definitivno ima problem sa b12 vitaminom.Njemu je iznad granice ali i dr nam je potvrdio da je uzrok smanjena apsorpcija i u krvi ga ima previse ali se ne koristi.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Хе, хе, видећемо. :D

Да ли си наишла на неку зависност витамина Б12 од неког другог елемента везано за његову искористљивост?
luna09
Novi član
Novi član

Post od luna09 »

Nasla sam da u retkim slucajevima moze biti uzrok alergija na kobalt.Regulise se vitaminom C i q10.Mi trenutno cekamo endoskopiju i biopsiju pa cemo valjda najzad saznati u cemu je problem.U svakom slucaju provericemo ponovo b12 za neki mesec.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Има ствари које нема потребе проверавати јер је евентуално решење потпуно безазлено за разлику од самог поступка провере.

Осим тога постоји и користољубље самих лекара. Ево шта се мени десило. Докторка је хтела да провери да ли имам Марфанов синдром и због тога ми је узела исечак из мишића. Моја мајка је касније сазнала да се иста провера могла урадити анализом мокраће. Па ти види ко нас лечи. :x

Ја бих онда прво пробао са узимањем витамина Ц и Q10 па онда радио остало. Наравно, не долази у обзир онај тупсонски витамин Ц који продају за пар динара по таблети нити неки ин фенси популарни витамини.
luna09
Novi član
Novi član

Post od luna09 »

Moje dete ima i refluks,pojacanu kiselinu,bolove u stomaku,tvrdu i smrdljivu stolicu.Da je samo nivo b12 problem probala bih sa vitaminima ali ovako moramo sto pre da saznamo uzrok kako bi dobio adekvatnu terapiju.Nije kandida jer kandidu je imao malo u stolici i tada smo bili na antikandida dijeti koja je pomogla u smislu da nema vise gasove,da mu u stolici nema nesvarene hrane,jezik nije beo,povukle se gljivice sa prstica.Ove ostale tegobe su ostale.
luna09
Novi član
Novi član

Post od luna09 »

Inace biopsiju radimo u Tirsovoj tako da nema potrebe da sumnjam u koristoljublje.Ne salju decu tek tako na biopsiju ali dr je procenio da zbog rezultata i tegoba nema potrebe cekati a posebno sto u porodici imamo slucajeve celijakije.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

И мени су оно радили у ВМА и то у време када је то била врхунска установа без премца у СФРЈ и шире, па ипак. Требало јој је за докторат.
Odgovori