Pozdrav,
odlucio sam pisati ovde jer prikladniju temu nisam nasao. Naime, skoro sam napunio 18 godina i visok sam oko 2m, uz to imam 90kg. Nisam se bavio sportom, sve sto je bilo bilo je kratkorocno zbog rekreacije, porodica mi u proseku nije toliko visoka, ali eto, ja jesam. Od svog osmog razreda planiram da stanem sa rastom, kada sam bio oko 187, tada sam pokusavao sa kretanjem u teretanu, sipkice, svakodnevni sklekovi nije to dugo potrajalao jer nije davalo rezulatate..... i evo, pune cetiri godine ja nastavljam sa rastom, iako nisam zeleo tu visinu, nekako sam je u glavi prihvatao, ali sada sa 2m vec mi to teze pada i mislim da sam dobio ozbiljne komplekse, postao sam opsednut time, non-stop o tome razmisljam. Na prolece sam uz teretanu nabacio 10kg i tada sam mislio da je gotovo sa rastom, ali evo sada ponovo primecujem promenu, ponovo sam krenuo u visinu, poceo sam sa teretanom ali ne znam koliko ce to kontrolisati moj rast jer ne zelim da budem visi. Mene zanima da li ima neke efikasna metoda, neki efikasan nacin da ja ovo smirim i nesto sto mi moze pomoci oko mog problema... Hvala unapred na odgovorima.
Problem sa rastom
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Problem sa rastom
A da li je neko od tvoje dalje rodbine visok? A zasto ti smeta visina..nema potrebe da si opterecen visinom. Za godinu-dvije, kada izadjes iu tih godina, shvatices da to uopste nije bio problem vec opterecenost svojim izgledom. A rast ne mozes stopirati. Samo naprijed i pokisaj manje razmisljati o svojoj visini
Pozdrav

Mislim da nije tako plitko, da sam samo opterecen. Vec i za koji godinu, nista se nece promeniti, ja cu i dalje biti ovoliki, i mozda ce mi to manje smetati ali imacu isti problem. Zato sada pokusavam da zaustavim ovo, dok je jos u granicama normale. Mozda nije za ovaj forum jer nema neki lek ili recept, ali mozda nego zna neke vezbe, neki nacin da prekinem rast ili ga malo usprim. Hvala na odgovoru!
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Нема начина да зауставиш раст.
Имаш среће што теретаном ниси искривио кости. Ако много ојачаш мишиће, кости које још увек расту лако могу да се деформишу. Замисли како би тада изгледао!
Имаш среће што теретаном ниси искривио кости. Ако много ојачаш мишиће, кости које још увек расту лако могу да се деформишу. Замисли како би тада изгледао!
Moj rast se nastavio, i dalje me zanima da li ima neki nacin da zaustavim ovo?? molim za odgovor i predlogee
Definitivno,
bih ti preporučio da odustaneš od takvog razmišljanja, nema šanse da zaustaviš rast a biće ti smešno za nekoliko godina kad pročitaš ovo što si pisao--veruj mi.
Drugo, ja mislim da je za visoke ljude obro raditi vežbe (naravno pravilne i dozirane) da bi skelet imao podršku mišića jer u današnje vreme većina ne radi ništa fizički, a to nije prirodno za čoveka.
Pozdrav i opuštenooo
bih ti preporučio da odustaneš od takvog razmišljanja, nema šanse da zaustaviš rast a biće ti smešno za nekoliko godina kad pročitaš ovo što si pisao--veruj mi.
Drugo, ja mislim da je za visoke ljude obro raditi vežbe (naravno pravilne i dozirane) da bi skelet imao podršku mišića jer u današnje vreme većina ne radi ništa fizički, a to nije prirodno za čoveka.
Pozdrav i opuštenooo
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 04, 2017 1:11 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Ja sam 188cm visok imam 19god..
Bezveze sebi stvaras komplekse, ako ti je za utjehu ja se ponosim sobom i volio bih da narastem jos koji cent sto da ne. Otac mi je 2m, ljudina i po..
Ako ti je i genetika dobra, idi u teretanu uz pravilno izvodenje vjezbi i ishranu mogao bi biti "strasan"...
2metra je po meni idealna visina
Bezveze sebi stvaras komplekse, ako ti je za utjehu ja se ponosim sobom i volio bih da narastem jos koji cent sto da ne. Otac mi je 2m, ljudina i po..
Ako ti je i genetika dobra, idi u teretanu uz pravilno izvodenje vjezbi i ishranu mogao bi biti "strasan"...
2metra je po meni idealna visina