PROBLEM NA PRSTIMA RUKU-PUCANJE JAGODICA

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
lalen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 19, 2007 3:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

PROBLEM NA PRSTIMA RUKU-PUCANJE JAGODICA

Post od lalen »

UNAZAD GODINU DANA IMAM PROBLEM PUCANJA JAGODICA NA PRSTIMA U OBJE RUKE.
POČETAK JE BIO TAKAV DA MI JE NA SREDNJEM PRSTU DESNE RUKE PUKLA KOŽA NA SAMOJ JAGODICI TE SE STVORILA RANA A POSTEPENO SE POČEO ZAGNOJAVATI I OTICATI VRH PRSTA, I TO IZ ČISTA MIRA OBZIROM DA SE NISAM FIZIČKI POVRIJEDIO. UPOTREBLJAVAJUĆI RAZNE KREME,JOD,FENERALGAN I KAPSULE PANKLAV DJELIMČNO SE PROBLEM ISPRAVIO ALI NISAM I DALJE MOGAO KORISTITI PRST U PUNOJ FUNKCIJI JER ME BOLJELO UKOLIKO SE JAČE DODIRNE JAGODICA.
VEĆ OKO MJESEC DANA PROBLEM SE PROŠIRIO NA SVE PRSTE OSIM PALACA I MALIH PRSTIJU.
OBOLJELI PRSTI SU HLADNI DOK SU PALČEVI I MALI PRSTI NORMALNE TEPERATURE..
ALKOHOL NE KONZUMIRAM ALI SAM STRASTVEN PUŠAČ,IZMEDJU JEDNE I DVIJE KUTIJE DNEVNO.
OBRACAO SAM SE MJESNIM LJEKARIMA OD KOJIH NISAM DOBIO PRECIZNU DIJAGNOZU OSIM SUMNJE DA JE DOŠLO DO INFEKCIJE A OD TERAPIJE OBICNO RAZNE KREME I ANTIBIOTIKE.
MOLIO BIH SAVJET STRUČNIH LICA SA FORUMA KAKO DA RJEŠIM PROBLEM I NA KOJI NAČIN.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Za pocetak, prestanite da budete strastveni pusac: sta cekate? Da dobijete gangrenu??
A onda, nadjite i dobrog dermatologa: ako su sve osnovne analize - a pretpostavljamn da ste ih ursadili? - (KS i biohemija, urin, sedimentacija itd) uredne, i ne radi se o nekom sistemskom oboljenju, problem spada u domen koznog lekara.
lalen
Novi član
Novi član

Post od lalen »

hvala na savjetovanju
lalen
Novi član
Novi član

Post od lalen »

lalen napisao:hvala na savjetovanju
Ja imam osjećaj da imam bitno smanjenu cirkulaciju,jer me vrhovi prstiju na mali udar bole i kad su ruke izložene hladnoći vrhovi prstiju postaju bezosjećajni i dobivaju modru boju.,pogotovo kažiprst leve ruke.

Nisam radio u skorije vreme nikakve nalaze.

ODAKLE KRENUTI???? :x :x
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Kada je moj otac isao u hiberbaricnu komoru, isla je i jedna jako mlada zena koja je imala isti problem. Ne znam koja joj je bila dijagnoza jer je zavrsila terapiju ali znam da je pominjala problem sa cirkulacijom!! Samo da napomenem da hiperbaricna komora sanira posledicu a ne leci uzrok. Kreni sa pregledima sto pre!!! Nemoj da gubis vreme!!
lalen
Novi član
Novi član

Post od lalen »

Dejanbg napisao:Kada je moj otac isao u hiberbaricnu komoru, isla je i jedna jako mlada zena koja je imala isti problem. Ne znam koja joj je bila dijagnoza jer je zavrsila terapiju ali znam da je pominjala problem sa cirkulacijom!! Samo da napomenem da hiperbaricna komora sanira posledicu a ne leci uzrok. Kreni sa pregledima sto pre!!! Nemoj da gubis vreme!!
Od ponedeljka idem doktorima,hvala Vam na savjetu,
lalen
Novi član
Novi član

Post od lalen »

Dejanbg napisao:Kada je moj otac isao u hiberbaricnu komoru, isla je i jedna jako mlada zena koja je imala isti problem. Ne znam koja joj je bila dijagnoza jer je zavrsila terapiju ali znam da je pominjala problem sa cirkulacijom!! Samo da napomenem da hiperbaricna komora sanira posledicu a ne leci uzrok. Kreni sa pregledima sto pre!!! Nemoj da gubis vreme!!
E ovako poštovani forumaši,nakon 15-dnevnog boravka na VMA,odjel REUMATOLOGIJA, dijagnoza BURGER*S ili BIRGEROVA BOLEST.
Žalosno ali tako je¨"
Zna li netko kako se najbolje boriti protiv ove bolesti?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=17049
http://* REKLAMA */bolesti-srca- ... olest.html
Znaci prestanak pusenja pod hitno!!!
Pokusaj da ides na terapije u hiperbaricnu komoru, to moze biti od pomoci... Predizmi sve moguce i nemoguce da ne dodje do gangrene. Btw Odakle si, iz kog grada??
Odgovori