problem pri izdisanju

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
gokova
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 24, 2012 12:32 am

problem pri izdisanju

Post od gokova »

Ovaj problem imam jos iz mladosti a sada imam 50 godina.Dok sam bila mlada to se brzo normalizuje pa nisam puno marila a sada mi to predstavlja veliki problem.Pokušaću najkraće objasniti:
Desi mi se da udahnem a ne mogu da izdahnem. Kao da neki grč blokira mi dusnik ili dijafragmu. Suprug me tada obuhvati oko struka i naglo stisne i tada mi se to nesto normalizuje ali odmah zatim instiktivno moram da progutam pljuvacku i opet isti problem,blokada, mogu malo da udahnem pa jos malo pa jos malo i onda je kraj udisanja ali izdisati ne mogu. To u panici ponovimo nekoliko puta gde ja budem na ivici nesvesti i nekako uspostavim normalno disanje. Sve ovo izgleda u tim momentima vrlo dramatično i moram da naglasim da nemam nikakav bol samo nemogućnost izdisaja, pa onda naravno i udisanja. Sada imam veliki strah jer mi se ovo sve češće dešava i sve je dramatičnije. Razmišljam šta bi bilo da sam bila sama, da mi se desilo u prodavnici, na poslu.Naglasavam da sam imala operaciju i predpostavljam da mi se ovo desilo prilikom budjenja iz anestezije i verovatno usled nedostatka vazduha meni je prestalo da radi i srce i pluca pa su me vraćali sa elektrošokovima u život.

Unapred hvala
Odgovori