Pre vise od godinu dana(maj 2005) operisala sam zucnu kesu zbog komplikacija koje su izazvali kamencici.Prvo je doslo do upale zucne kese,zatim je kamen zaglavio u kanalu pa proso a onda akutni pankreatit.Laparoskopija uradjena hitno pod upalom.Posle operacije bila sam na dijeti 6 meseci jer je u svemu tome i jetra pretrpela ostecenje.Na kontrolnom UZ posle mesec dana sve je bilo u redu,medjutim ja i dan danas imam bolove sa desne strane ispod rebara,ne mogu da jedem nista przeno ,masno,jaja...ako pojedem bilo sta sto mi ne odgovara u predelu zeluca "izleti" lopta a u roku od 15 min. sve to ide "van"(dijareja).Moj lekar kaze da je jednostavno moj organizam takav i da ne moze vise da vari "tesku" hranu.Ja bih ipak da sve to proverim pa me interesuje koje analize,snimanja bi mi preporucili.
Napominjem da imam 35 god i da mi je porodicna anamneza podosta opterecena,baba umrla od carcinoma na jetri,stic-debelo crevo,tetka-debelo crevo,otac-pankreas.
Molim doktore za savet,unapred hvala!
Jos neko sa slicnim iskustvom?
Problem posle laparoskopije zucne kese-molim savet
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Kontrolni ultrazvuk jednom godisnje, gastroskopija sa eventualnim ERCP prema misljenju gastroenterologa.
terapija: PANKREATIN ili DIGESTAL uz jelo 3x1, CISAP 10mg kod vecih obroka (2x1), Probiotic caps. 2x1 krace vreme (oko 3-5 dana).
Pozdrav!
terapija: PANKREATIN ili DIGESTAL uz jelo 3x1, CISAP 10mg kod vecih obroka (2x1), Probiotic caps. 2x1 krace vreme (oko 3-5 dana).
Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.