Pozdrav,
Imam problem generalno sa zdravljem, evo o cemu se radi. Pritisak mi je 120-80, puls uvek preko 85 (88, 95), kilaza 65(oslabio 10kg u zadnjih godinu dana) na 1.70, 32 godine, pusac (pakla dnevno, nekad i manje). Osecam blage vrtoglavice, drhtavicu u rukama, nestabilnost u hodu, malaksalost. Apetit mi je dobar i ne smeta ni jedna vrsta hrane. Takodje mi se desavaju problemi u govoru, hocu nesto da kazem a kazem nesto sasvim suprotno ili mi se tokom razgovora zavrze jezik pa ne mogu da izgovorim rec. Gore sam naveo da sam oslabio 10kg, to se desilo od kad ne radim, tako da sam promenio i rezim ishrane i vrstu hrane, tako da je mozda i do toga. To je neka generalna opsta slika, pa ako neko moze da izvede neki zakljucak sta se desava.
Problem sa opstim zdravstvenim stanjem
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Problem sa opstim zdravstvenim stanjem
Nije valjda da nisi isao kod lekara?
Ja licno ne bih ni dana cekao?
No ja sam inace plasljiv sto se toga tice posebno kad mi se pojavi nesto novo--tj nova tegoba a na stare sam vec navikao pa ih i zanemarim i nekad i same prodju..
Jesi li ti prestao da radis iz drugog razloga ili zbog tih tegoba?
Meni to lici na neko nervno oboljenje--nisam bas strucnjak da ga definisem al kao neka panika-strah??
OBAVEZNO IDI LEKARU DA NE BI BILO I GORE--
srecno
Ja licno ne bih ni dana cekao?
No ja sam inace plasljiv sto se toga tice posebno kad mi se pojavi nesto novo--tj nova tegoba a na stare sam vec navikao pa ih i zanemarim i nekad i same prodju..
Jesi li ti prestao da radis iz drugog razloga ili zbog tih tegoba?
Meni to lici na neko nervno oboljenje--nisam bas strucnjak da ga definisem al kao neka panika-strah??
OBAVEZNO IDI LEKARU DA NE BI BILO I GORE--
srecno
E moj druže i u mene ti je zdravlje bože sačuvaj imam probleme sa ramenima izgleda da su ligamenti, pa sa koljenima znači nemogu sjediti duže od pola sata odmah me zabole koljena a tek sa kičmom jedva ja nešto radim savijen i kad se ispravim ukoče mi se leđa i udara mi bol niz lijevu nogu i ukoči lijevu nogu. A treniram kik box 4 god. i aktivno se bavim sportom. Aj znam da su ramena otišla zbog treninga ali me kičma i koljeno muče od malena i prije nego što sam počeo trenirati. Visok sam 190cm a imam 80kg. Al eto sreća pa nikad nisam imo problema sa srcem ili nekim vitalnim organima.
yipma..
Molim te objasni meni kako mozes da treniras kik-boks a da te tako ledja bole da jedva nesto radis-to mi nikako nije jasno a i kolena i ramena--bas mi je cudno---zar te ne bole kad treniras?
Molim te objasni meni kako mozes da treniras kik-boks a da te tako ledja bole da jedva nesto radis-to mi nikako nije jasno a i kolena i ramena--bas mi je cudno---zar te ne bole kad treniras?
Pa kad odem na trening slabo uključujem ruke zbog ramena i trener je upoznat sa tim pa me kontroliše i pazi da još ne povredim ramena al vidite i meni je to čudno mene koljena ne bole kad nešto radim nego samo kad sjedim znači maximum pola sata sjedenja i nemogu više a kičma me zeza samo kad dižem neki teret ili nešto radim savijen a što se tiče na kik boxu se rade vježbe sa vlastitom težinom tj. sklekovi trbušnjaci i čučnjevi i tako to. Ali sad da uzmem nešto podići sa zemlje neki teret nebitno 10 kg mene će leđa ukočiti.
Stvarno je čudno,
a jesi ikad snimao kičmu?
Da li te boli nocu i ujutru kad ustajes?
Imas li nekih probavnih tegoba?
Kod mene je problem kad ustajem ujutru--tj probude me nekad bolovi-nekad u kukovima-krstima nekad u ledjima-gore-blizu bubrega (mozda su i bubrezi) i tesko mi je da lezim na ledjima pa se okrenem na stranu--onda manje boli-i jedva se razmrdam a posle pola sata upola se smanje bolovi a ima noci-jutara kad jedva osetim neki blagi bol ---i nikako da skuzim kad i zasto.
Snimao sam kicmu vec odavno i ima malo spondiloze u gornjem delu al dole je ok-i imao sam problem sa ramenima i ukocenim vratom pre godinu dana al od kad pijem SALAZOPYRIN ti bolovi su mi skoro prosli--a isao sam kod 2-3 doktora i fizijatra i radio vezbe i terapije al nije pomagalo dok nisam poceo lekove--i to su lekovi zapravo za kolitis a imaju dejstvo i na reumatske tegobe--takodje pijem i bromazepam pa sad od kog leka mi je bolje ne znam bas.
POZDRAV I U ZDRAVLJU
a jesi ikad snimao kičmu?
Da li te boli nocu i ujutru kad ustajes?
Imas li nekih probavnih tegoba?
Kod mene je problem kad ustajem ujutru--tj probude me nekad bolovi-nekad u kukovima-krstima nekad u ledjima-gore-blizu bubrega (mozda su i bubrezi) i tesko mi je da lezim na ledjima pa se okrenem na stranu--onda manje boli-i jedva se razmrdam a posle pola sata upola se smanje bolovi a ima noci-jutara kad jedva osetim neki blagi bol ---i nikako da skuzim kad i zasto.
Snimao sam kicmu vec odavno i ima malo spondiloze u gornjem delu al dole je ok-i imao sam problem sa ramenima i ukocenim vratom pre godinu dana al od kad pijem SALAZOPYRIN ti bolovi su mi skoro prosli--a isao sam kod 2-3 doktora i fizijatra i radio vezbe i terapije al nije pomagalo dok nisam poceo lekove--i to su lekovi zapravo za kolitis a imaju dejstvo i na reumatske tegobe--takodje pijem i bromazepam pa sad od kog leka mi je bolje ne znam bas.
POZDRAV I U ZDRAVLJU
Išao sam ja snimati kičmu pa mi je fizijatar napisao u nalazu ovo: "Rtg LS kičme: ispravljena fiziološka lordoza, blaža skolioza, osteohondroz l5-s1.". A ja ti pojma nemam šta to znači . Što se tiče kičme ne predstavlja mi problem kod spavanja ili tako nešto nego samo kad se sagnem da nešto dohvatim ali mi je to vjerovatno što sam dosta visok ( 190cm ) a mršav i imam baš slaba leđa. Evo sad sam ponovo došao od fizijatra i uputio me kod dr. Papića u Banjaluku da mi on ustanovi šta mi se dešava s ramenima. A takođe sam sliko i koljena i oni kažu da je sve u redu da su mi koljena stabilna . A mene boli tj. nemogu dugo držati savijene noge . Meni je to sve čudno ali ja sam se na to naviko trpim to sve već godinama. POZDRAV