problem sa nesvesticom

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Lazar jovanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 29, 2013 2:24 am

problem sa nesvesticom

Post od Lazar jovanovic »

imam 18 god, tezina 70kg, visina 1,86. cesto mi se desava nesvestica kad iz sedeceg ili lezeceg polozaja ustanem. kad ustanem posle 3-4s pocinje da mi pada mrak na oci, podrktavam i gubim orijentaciju i moram da se pridrzim za nesto da se ne bih srusio. to traje nekih 50s posle je sve uredu. u 1 danu nekad mi se to desi svaki put kad ustajem nekad samo poneki put a malo je dana kad mi se to ne dogodi. to je pocelo pre 1ipo god. da mi se desava sve cesce i cesce uvek sam mislio procice al u zadnje vreme sam poceo vise da razmisljam o tome. nisam isao kod doktora.

Ako neko ima slicnu situaciju ili zna nesto vise nek mi kaze sta da radim i kome da se obratim. HVALA U NAPRED
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: problem sa nesvesticom

Post od aa_aca »

Мени је тај проблем био веома изражен у млађим данима. Исто сам био веома мршав: 197cm и неких 84kg. Решење је да полако устајеш. Када сам се угојио проблем се много смањио. Ако нагло устанем и данас ми се заманта у глави, али зато устајем полако. Нарочито је опасно ако нагло устанеш и одмах се истегнеш. Тада се мишићи опусте, крвни судови додатно прошире, а срце не успе да брзо напумпа крв, тако да се лако можеш онесвестити. То је проблем код високих и мршавих људи. :roll:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@Lazar jovanovic,
uradite krvnu sliku, standardne analize (da se vidi nivo secera) i obavezno jos i gvozdje
Lazar jovanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 29, 2013 2:24 am

Post od Lazar jovanovic »

Vadio sam krv i sve je uredu.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

da svakako moras jednostavno promeniti zivotne navike--kako aca kaze--sve ciniti malo usporenije-pričlikom promene polozaja tela ali nikako to nije dovoljno--lekari bi trebali da ti utvrde razlog ali ako ces samo otici proveriti krvnu sliku i stati na tome onda je to kraj--NE--idi dalje,i ne bi bilo lose sigurno malo bolje da jedes-mozda to malo pomogne,a fizicku aktivnost da pospesite svakako.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Још десет килограма мишића свакако би помогло. :D Али умерено и без форсирања.
Odgovori