Problem u levom kolenu i savet

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
strujasrdjan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 24, 2014 8:47 pm

Problem u levom kolenu i savet

Post od strujasrdjan »

MR.levo koleno. konacni zakljucak Gonarthrosis 1 sin Imam problem sa kolenom vec 6 meseci, radio sam magnetnu rezonansu gde pise,Prednji ukrsteni ligament u proksimalnomdelu voluminozniji,delom ocuvanih, delom prekinutih vlakana Zadnji ukrsteni ligament ocuvanog kontinuiteta i signalnih karakteristika.Tetiva m.guadricepsa ocuvanog kontinuiteta i signalnog inteziteta. Patelarni ligament u prikazanom delu bez morfosignalnih altracija. LcolM izvijuganog toka. istanjen,sa itrasupstanciskim hipersignalom. LcolL bez signalnih alteracija.Bez znakova rupture lateralnog meniskusa. Degenerativna ruptura zadnjeg roga medijalnog meniskusa. lezijagr.I. Patela ocuvanog kontinuiteta, edematozone hrskavice medijalnog faseta /hondromalacija gr.I/. Patelofemoralni zglobni prostor asimetricno suzen, domnantno u lateralnom aspektu. Manja kolicina sinovijalne tecnosti u suprapatelarnom i infrapatelarnom recesusu.Bio sam kod fizijatra za misljenje i sada idem na terapije.Ovo je misljenje fizijatra. Dg. Morbi genus interni M23. Nalaz> Dolazi zbog bola u levom kolenu. Uprilogu MRI levog kolena./GONARTHROSIS L.SIN/lokalno bez otoka,ali sa bolno ogranicenim pokretima u istom. terapija>TH.PERIGONA S 2*1. BIOFREZE GEL S.SPOLJA 3*. UZ0.6W/CM2 3MIN ZA LEVO KOLENO. TENS ZA LEVO KOLENO. STABILNA GAVANIZACIJA ZA LEVO STOPALO . TH 7 DANA. KONTROLA PO ZAVRSENOJ TERAPIJI. Za sada nemam nista bolje a pijem lekove iza pritisak LORISTA 50S NA POLA IZA CRCE CONCOR 5mg pola interesujeme dali ce barem bol da prestane mada mi pravi smetnje i prilikom hodanja i kada cucim jedva mogu da ustanem i dali je fizijatar odredio pravu terapiju . Hvala na izgubljenom vremenu.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Problem u levom kolenu i savet

Post od tamaraft »

Dobili ste ok terapiju, ultrazvucka elektroterapija ce vam ukloniti bol vec nakon 4te aplikacije, TENS je iskljucivo antiboln terapija, tako da fizikalnom terapijom koju ste dobili od lekara se borite protiv bola a posle toga idete na kineziterapiju.
vodite racuna o obuci koju nosite, sa terapeutima na kineziterapiji radite na jacanju misica i vodite racuna o telesnoj tezini.
Nemojte nositi veliki teret, a posebno ne sa teretom savijati koleno u cucanj i iz chuchnja.
Izbegavajte stepenice, birajte hod po ravnom i sigurnom tlu dok se ne oporavite potpuno.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori