problem sa kolenom

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
dubravko72
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2011 3:16 pm

problem sa kolenom

Post od dubravko72 »

Pozdrav,
...od pre 10tak dana imam problem sa desnim kolenom...pri hodu imam osecaj kao da hoce da mi iskoci iz zgloba,javlja se krckanje koje nestane kad hodam malo duze a u medjuvremenu šantam jer je nemoguce hodati normalno....kad idem uz stepenice,kad trcim koleno se ponasa normalno...tj nema tog osecaja da hoce da iskoci odnosno kao da je unutra suvo i kost tare o kost...bol ne postoji ali sam taj osecaj koji se javlja u kolenu jako je neprijatan...imam 38god,95kg,bavim se rekreativno trcanjem i hodanjem...nikad nisam imao povredu kolena...molim za savet!!!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: problem sa kolenom

Post od tamaraft »

Niste napisali visinu, pa je ovih 95kg koje imate jako puno dok ne napisete i podatak koliko ste visoki! :)
Cime se bavite? Da li ste u toku dana aktivni fizichki vezano za posao ili ne?

I bez konkretne i registrovane dijagnostikovane povrede vashe koleno je za 38 godina imalo povrede, posebno shto se bavite trchanjem. Predpostavicu da se radi o mirkopovredama ligamenata i mozda slabosti mishica koji vam kontrolishu polozaj kolena dok stojite.

Isto tako kada se zadje u neke lepe godine u koje ste vi zasli dolazi do smanjenja kolichine vode u organizmu, smanjene eleastichosti mishica i ligamenata, smanjenja kolichine sinovijalne technosti koja podmazuje zglobove pa sve to zna da rezultuje pojavom prvih artritichnih promena na zglobovima! I manifestuje se osecajima zatezanja, neprijatnosti, krutosti u zglobu posebno posle perioda mirovanja (lezanje, sedenje, dugo stajanje u istom polozaju) posle kog sledi aktiviranje zgloba.

Ponekad je dovoljno za pojavu bola to sto ste promenili obuci u skorije vreme ili nacin hoda, trchanja, bilo koej aktivnosti koju svakodnevno praktikujete...dovoljno je da ste promenili radnu stolicu, visinu patika ili cipela, teren po kom hodate, opterecenje koje nostite, polozaj u seksu...

Regulacija telesne mase
Povecajte unos vode u organizam
Posavetujte se sa svojim lekarom oko uzimanja preparata za zastitu hrskavice
Vezbajte kao i do sada, ako vezbanje ne izaziva bolove, menajjte polozaj kolega na svakih 15 min, pa makar to bilo 5, 6 pokreta savijanja i opruzanja kolena
Nosite korektivne ulozke u obuci ako postoji spushtanje svoda stopala
Nosite obucu sa sigurnim i kvalitetnim djonom

Ne b ibilo loshe i da odete na pregled kod fizijatra ili terapeuta da se utvrdi konkretno sta je bolno i sta to stvara problem!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
dubravko72
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2011 3:16 pm

Re: problem sa kolenom

Post od dubravko72 »

hvala na iscrpnom odgovoru...visina je 183cm,a radim kao telohranitelj i izlozen sam dugotrajnom stajanju...
Odgovori