Problem sa kolenom (otok, ligamenti)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
BrunoCapone
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 24, 2016 11:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Problem sa kolenom (otok, ligamenti)

Post od BrunoCapone »

Pozdrav...
Igrao sam fudbal , i kao krenem klizeci start i kako sam stao na desnu nogu koleno je cini mi se skljocnulo , i bol je bio intezivan u tom trenutku i ja sam se valjao nekih 5 minuta na terenu , nakon toga otisao u svlacionicu ... Odma sam ga stavio pod hladnu vodu i nakon nekog vremena krenuo sam kuci[500m odatle] i osecaj je bio neugodan , nisam imao neke jake bolove uopste ali osecao sam da zateze koleno.. Prenocio sam tu noc ... Koleno je oteklo , ne bas toliko ali otok je tu i sutra dan kod ortopeda sam otisao i on je rekao da imam vodu u kolenu i da bi izbegao vadjenje vode iz kolena ( imam 16 godina) stavio sam otvoreni gips na nedelju dana kako bi mogao ledom masirati koleno i takodje sam pio tablete za podliv 4dnevno, i nakon nedelju dana na kontrolu , pogleda mi on koleno i kaze mi da je otok dosta spao i nosicu zatvoreni gips dve nedelje i prepisao mi je terapiju.. Verovatno ovo ima veze sa ligamentima , ali bih želeo pomoc od nekog strucnog molim vas... Nemam uopste bolove u kolenu i nadam se da je to prednost ???
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Problem sa kolenom (otok, ligamenti)

Post od aaaca »

То је морао неко стручно да погледа и намести тетиве и лигаменте ако су поремећене. Овако ће гипс само да погорша проблем.
BrunoCapone
Novi član
Novi član

Post od BrunoCapone »

Kako mislis, i sto ce biti gore?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ако су се укрстиле тетиве на пример и када се на то дода гипс оне би могле да срасту. Шта ћеш горе?! Једноставно поремећај мора да се врати у нормално стање а не да се фиксира. Гипс иде само на преломе а понекад ни тада.
BrunoCapone
Novi član
Novi član

Post od BrunoCapone »

Sta se desava kad srastu tetive?.... Ako su ligamenti? Sad si me bas uplasio daj mi tvoj broj moram da popricam sa tobom molim te ? Ili neki kontakt
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Имаш контакт на мом сајту: http://*/index.html?stranica=kontakt

Па ако срасте оно што не треба онда дају физикалну месецима и опет нема ефекта.

Саветовао бих ти да одеш код неког другог трауматолога. Ако нема прелома сматрам да треба скинути гипс. Ако нађеш неког доброг физиотерапеута или костоломца да ти опипа колено и намести га, још боље.
Odgovori