Problem koji vucem jos od malena

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Univerzal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 5:13 am

Problem koji vucem jos od malena

Post od Univerzal »

Imam veliki problem sa nesanicom i to imam od kada znam za sebe, secam se imao sam 5,6 godina da nikako nisam uspevao da zaspim kao svao stala normalna deca koja otprilike samo zatvore oci i utonu u san, meni je trebalo bar sat, sat i po vremena.

Problem je sto sada imam vec 20 godina, aktivno se bavim sportom i idem na fakultet i ta nesanica pocinje da mi pravi ozbiljne probleme.
Vise cu da poludim i ne znam sta da radim.

Vodim inace zdrav zivot, nemam nikakve stresove, ne pijem , ne pusim, ne izlazim do kasno u noc, kuci mi je normalna porodica, na fakultetu nemam problema, znaci bukvalno nista me ne muci i opet ja kad legnem, to je nesto nemoguce, prevrcem se, pa mi toplo, pa mi se ne spava pa sam zedan, pa se onda unervozim sto ne mogu da zaspim i onda je gotovo (eto to se upravo sad desilo)...
I inace ne spavam do kasno(obzirom kad zaspim). Evo sad koliko je sati, 5 je proslo vec, ja sam sutra trebao da ustanem u 8 da bih stigao na fax, i sad ne vredi ni da spavam. odem tamo kao drogiran, jedva gledam na oci ali sta da radim kad ne mogu da zaspim.
najinteresantnije od svega sto ja ne umem da opisem, meni se zapravo prispava negde oko 19h i tad ne mogu da gledam na oci od umora, ali cim prodje 22h meni se umor automatski ukloni i ja sam kao nov, sve bih radio samo ne bih spavao.

Probao sam i cajeve, i solju mleka pred spavanje, pio sam i bromazepan jedno vreme pre spavanja i ne vredi nista.

Ima li leka ovome? :(
Duchess
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 2:13 pm

Post od Duchess »

Eeeeee vidiš, ja imam sličan problem. Od malena teško zaspim, a 7-8 godina unazad mi se često dešava da ne mogu uopšte da zaspim pre 5 ujutru, ili ako zaspim u 11 uveče, probudim se u 3. To takodje nije neka moja prirodna količina potrebnog sna, i često se osećam umorno. U toku studija mi se desilo da sam 2 godine spavala 1,5-2 sata dnevno, sto je zavrsilo tako što sam popila jednu pilulu Miosana (mislim da se tako zove), koji me je "oborio s nogu", i nakon te jedne normalno prospavane noći sam se "risetovala" i spavala normalno duže vremena. U skorije vreme mi se dešava da zaredjam 3-4 noći da spavam 2 sata u proseku, i onda popijem bromazepam, i tako 2 noći za redom, dok ne uspostavim ritam.

Ne znam šta da ti kažem, ako tebi sve to ne pomaže, možda je bolje da odeš kod doktora da se urade ispitivanja, pošto problem i ne mora da bude psihičke prirode, kao što je kod mene. Ili ako se ispostavi da je u pitanju psiha, ideš lepo na terapiju, dobiješ neke lekiće i biće ti bolje.

Verujem da nisam bogznakako pomogla, ali eto bar da znaš da nisi jedini sa tom mukom.
Jai Mahakali, ayo Gorkhali!
andjeoski
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 11:39 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

problem koji vucem jos od malena

Post od andjeoski »

Slicno se desavalo i meni cijeli zivot,ali desava mi se i dalje.Mada mislim da je kod mene psihicke prirode u vecini slucajeva.Kada sam bila u tvojim godinama desavalo mi se i iz cista mira.pokusavala sam da uhvatim neko pravilo,cak sam uhvalila vezu sa uticajem mjesecevih mijena,dali je istina ili zabluda neznam ali i danas pomislim da to ima neke veze.
Univerzal
Novi član
Novi član

Post od Univerzal »

Evo ponovo danas isti slucaj :)
Negde oko 18h mi se prispavalo nisam mogano na oci da gledam, isao sam po stanu kao zombi, i cim je proslo 22h. ja ko nov.
Evo sad je 4:15 ja sam odmoran, raspolozen, ni ne mislim na spavanje.
Popio sam ponovo bromazepan od 3mg u 10, popio caj od nane, legao, citao, gledao tv, evo sad dosao i na internet lepo ne znam sta cu.
I ne mogu da verujem znaci sestra i ja dole, gledali film neki i PRICAMO, posle 5 minuta kako su bile reklame, ona zaspala, ko zaklana.
Lepo pocinjem da zavidim ljudima koji normalno spavaju :)
Trebao bih kod doktora znam ali ne mogu nikako vremena da ugrabim za to, ne znam sta cu.
Videcu od sutra jedan bensedin da drmnem u 10 mozda uhvatim ritam nekako.
Duchess
Novi član
Novi član

Post od Duchess »

A da li si probao možda da legneš da spavaš tako oko 18-19h, kada ti se prispava. Čula sam neke priče da je san najdelotvorniji onda kada prirodno dodje, i da sat vremena dremke popodne može da zameni nekoliko sati sna u toku noći. Meni se desi nekada da zaspim popodne, i onda uveče nikako ne mogu da spavam pre 3-4, ali ujutru nisam ni upola umorna koliko sam umorna kada ne spavam ni popodne ni noću. Takodje mi se dešavalo da legnem tako popodne, kao spavaću pola sata-sat, i probudim se ujutru u 6...
Univerzal
Novi član
Novi član

Post od Univerzal »

Probao sam vise puta, mogu ja tad lako da zaspim, spavam jedno 2 sata a kad se probudim, da ne pricam, ne bih morao da spavam naredna 2 dana a kamoli te noci :)
Danas bendzu uzimam pred spavanje pa javljam rezultate :)
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Dobro dosao sapatnice. Kada nadjem nacin da zaspim, javljam ti. Mene ne moze uspavati ni 20mg bensedina i isti sam slucaj kao i ti jer tek posle 21-22 ja imam najvise snage i energije. Kada zaspim pa ustanem nemam ni grama energije i ne mogu 2x2 da izracunam, ali zato kada padne noc... vakcinu za sidu cu da nadjem :wink:
Univerzal
Novi član
Novi član

Post od Univerzal »

Isti simptomi, to sam zaboravio da napomenem, kad se probudim nemam snage ni da govorim.
E tad mi se najvise spava, mislim da bih tako mogao ceo dan da prespavam.
Evo pola 2 je vec, idemo u jos jednu epizodu ;)
Duchess
Novi član
Novi član

Post od Duchess »

Evo opet mene sa predlozima:
Probaj totalno da izbaciš čaj narednih dana, kao i kafu, coca-colu, cigarete i sl. i pred spavanje se najedi kao zmaj. Meni nekada pomogne kad uveče dosta jedem, a ako preskočim večeru po pravilu ne spavam.

Zaboravila sam da te pitam, da li ti se dešava kad ne možeš da spavaš da se koncentrišeš na zvuke iz okoline i stalno čuješ nešto, makar to bio i najmanji šum?
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Ja bih na vasem mestu otisla da mi urade osnovne analize, ali i kod psihijatra. Znam da se svima dize kosa na glavi kad se to pomene, ali postoji milion razloga i fizickih i psihickih, zasto neko ima nesanicu i iako vi svi ovde imate slicne simptome, ne znaci da je isti uzrok. Bolje ispitati sto vise mozete, nego da se mucite
Odgovori