Molim za savjet i pomoc muci me kiselina uzasno previse dugo preko 2 god.Radila sam 2 gastrskopije na prvoj nista na drugoj prije 4 mjeseca upala jednjaka i zeldca moj dr kaze nista strasno terapija omeprazol 1mjesec.Bilo mi je bolje jedno vrijeme ali vec 2 mjeseca pijem ranisane ujutro i navece pa vas moli da mi neko da savjet ili u vezi prehrane ili zna sta prirodno da pokusam
Nasli su mi i onu baktreiju helio ali ovdje u Njemackoj ni jedan dr nije mi dao terapiju kaze da ne treba da to svi imamo UNAPRIJED ZAHVALNA
problem sa kiselinom
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Može biti GERB (ili drugim rečima refluks), koji se i ne otkriva uvjek gastroskopijom. Meni osobno su ga diagnosticirali manometrijom, putem gastroskopije uopšte nisu otkrili ništa (osim gastritisa). Otkad uzimam lijekove - već godinu i po - tj. Nexium, refluksa skoro više ne osječam. Što se tiče prehrane - obavezno se kloni alkohola, kafe, cigareta, čokolade, sve hrane sa začinima. Spavaj sa uzdignutim uzglavjem - što više jastuka, to bolje. Naročito nakon jela je obavezno uspravno stanje tjela i mirovanje. Obroci moraju biti što manji, više puta dnevno (5).
Istina, bakteriju imamo skoro svi, ali se ne aktivira i ne napada sluznicu želudca kod svih! Lječi se antibioticima, može i više mjeseci.
Istina, bakteriju imamo skoro svi, ali se ne aktivira i ne napada sluznicu želudca kod svih! Lječi se antibioticima, može i više mjeseci.