problem sa jezikom,molim za pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
mmica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:06 am

problem sa jezikom,molim za pomoc

Post od mmica »

Prije nekoliko sam po preporuci stomatologa pocela koristiti hidrogen za ispiranje usta,nedelju dana kasnije,osjetila sam da mi je jezik suv i bukualno se lijepio za nepce,tako da nisam mogla pricati.Jezik mi je bijel,a po sredini je ispucao i crn, i nema promjena vec 5 dana.Pokusala sam da ga operem cetkom za zube,ali bezuspjesno,a danas sam ga ostrugala kasikom i to sto sam makla je bilo zrnasto.Ako je neko imao slican problem i zna kako to lijeciti i sta je to ustvari,ili ima neki savjet(osim posjete doktoru) bila bih veoma zahvalna kada bi to podijelio sa mnom.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

To je bezopasno stanje, desava se ponekada zbog ispiranja usta hidrogenom. Na svakom jeziku se nalaze kao neke male bradavice ili izrasline, koje pocnu da rastu ili dobiju crnu boju kada se poremeti normalna flora u ustima (jer usta nisu sterilna, u njima zive mikroorganizmi koji ih odrzavaju zdravim). Znaci hidrogen je verovatno pobio te dobre mikroorganizme, pa se ravnoteza poremetila. Mislim da je mehanicko struganje jedino resenje, ali doktor ce svakako znati bolje.
Odgovori