Često pred ciklus i tokom ciklusa imam bolove sa leve strane stomaka, iznad ožiljka od carskog reza (kao da imam noževe). Boli kada treba da ustanem iz ležećeg položaja i/ili kada povučem-zategnem levu stranu stomaka na gore (ne u ležećem položaju, već samo kada stojim ili sedim). Ne boli na pritisak. Sinić mi se učinilo, dok sam se tuširala, da sam tu nešto napipala (u ležećem položaju ništa). Nije neki ekstremno jak bol. Ciklus je OK, u proseku traje 24-25 dana (tako je odavno, još pre porođaja - kada nisam imala apsolutno nikakvih bolova), poslednja dva puta 22 dana (što za mene nije ništa čudno, dešavalo se i pre povremeno).
Sada me je zabolelo pred ciklus i bol se pojačao kada sam podigla ćerkicu.
Kod ginekologa ne mogu da idem još bar mesec-dva dana, da ne objašnjavam zašto.
Problem: jajnik, početna kila/bruh
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Moze biti endometrioza na carskom rezu. Ista ona sto se javlja na jajnicima. U vecini slucajeva je to nasledno. Moja tetka je operisala pre par godina te ciste na jajnicima, a mojoj majci je pre mesec dana utvrdjeno da ima isto, samo na rezu. I ona se sad za koji dan operise. Operacija ne moze biti laparaskopska (kao njenoj sestri) jer je na rezu.
Toliko ja znam o tome

Toliko ja znam o tome

Hvala na odgovorima.
Znam da tek tako ne može da se utvrdi šta je.
Nažalost, za posetu lekaru moraću još da pričekam.
Ja mislim da je u pitanju početna kila. Kada stojim sa leve strane mogu da napipam nešto što liči na kuglicu. Zbunjuje me to što toga nema kada ležim ili sedim. I, reaguje na opterećenje, definitivno. Bol je iznad reza, moglo bi da se kaže da ga ne dodiruje.
Ovo mi je nešto novo tako da nemam blage veze kakvi su siptomi a može da bude bilo šta.
Znam da tek tako ne može da se utvrdi šta je.
Nažalost, za posetu lekaru moraću još da pričekam.
Ja mislim da je u pitanju početna kila. Kada stojim sa leve strane mogu da napipam nešto što liči na kuglicu. Zbunjuje me to što toga nema kada ležim ili sedim. I, reaguje na opterećenje, definitivno. Bol je iznad reza, moglo bi da se kaže da ga ne dodiruje.
Ovo mi je nešto novo tako da nemam blage veze kakvi su siptomi a može da bude bilo šta.
A da nije slepo crevo? Da je sa desne strane ne bih se dvoumila, ali ovako... Negde pročitah da je zabluda da se slepo crevo kod svih osoba nalazi sa desne strane.
Smeta mi kada sedim, kada podignem bilo šta malo teže (npr. i 2kg, malo pre sam pomerila kutiju sa papirom za fotokopiranje i bol se vratio). Ne boli kada hodam, ležim, ili sedim zavaljeno.
Čitam o siptomima cista, zapaljenja jajnika, bruha/kile,... nemam ništa od toga.
Danas ili sutra idem kod lekara opšte prakse, ali iz iskustva znam da za njih treba unapred imati odgovor jer ne znaju kod koga da upute ("Kažite mi koji su Vam siptomi i kod koga da vas uputim", bukvalno je tako), a još je moja sadašnja doktorka mlada...
Ovde pokušavam da pronađem moguće uzroke.
Smeta mi kada sedim, kada podignem bilo šta malo teže (npr. i 2kg, malo pre sam pomerila kutiju sa papirom za fotokopiranje i bol se vratio). Ne boli kada hodam, ležim, ili sedim zavaljeno.
Čitam o siptomima cista, zapaljenja jajnika, bruha/kile,... nemam ništa od toga.
Danas ili sutra idem kod lekara opšte prakse, ali iz iskustva znam da za njih treba unapred imati odgovor jer ne znaju kod koga da upute ("Kažite mi koji su Vam siptomi i kod koga da vas uputim", bukvalno je tako), a još je moja sadašnja doktorka mlada...
A da nije slepo crevo? Da je sa desne strane ne bih se dvoumila, ali ovako... Negde pročitah da je zabluda da se slepo crevo kod svih osoba nalazi sa desne strane.