Problem ili nije problem

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Sarlot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 03, 2010 11:40 am

Problem ili nije problem

Post od Sarlot »

Jao, evo sve koji ovo vide, zamolila bih neka napišu bilo šta. Živim koliko-toliko normalan život ali nešto u poslednje vreme počinje da me brine. Tačnije, jako sam odgovorna osoba, ali postoji mali nazovi problem. U školi, kod kuće, u gradu, na ulici, na treninzima, sa drugaricama, sa dečkom, bilo gde, bilo kad, meni se dešava da "odlutam". Tako svi oni to zovu. To mi svi govore. Kada sam baš koncentrisana, mogu i da učim i da pratim šta profesor predaje, ili ljudi govore.... baš sve, jako sam inteligentna i posvećena, ali mi se dogodi da eto "odlutam" i da mogu da čitam nešto nekoliko puta i da ne znam šta sam pročitala, da pitam drugaricu nešto, a malo kasnije postavim potpuno isto pitanje, a da se ne sećam ni kada sam ga prvi put postavila, ni kada mi je ona dala odgovor. Ovo jeste i malo smešno, ali sve to mi nije delovalo tako ozbiljno dok nisam krenula sa časovima vožnje i dok mi moj instruktor, posle jedne srećno završene nezgode, nije rekao da umem ponekad da "odlutam" i da treba da budem više koncentrisana. Iskreno, mi živimo u takvom svetu, takvim tempom, živci su nam stalno napeti i pod pritiskom i stresom... neverovatno i surovo iskreno, da ne pričam kako je zaposlenim ljudima, kada je meni i drugim srednjoškolcima takav život. I baš zbog toga, ja PONEKAD i sama osetim da "odlutam" i to mi neobjašnjivo prija, kao da sam odsutna za sve i svakoga, idem svojim putem, ili sam u svojoj sobi, svejedno. A onda malo kasnije, sve se vrati u "normalu", buka, galama, jurnjava, ako sam u gradu, ili učenje, brige i druge obaveze ako sam kući. Da li je ovo problem ili ne? Bilo bi super da ovo mogu da kontrolišem, ali teško. Da li neko ima neki kometar ili rešenje? Da li se ovo dešava i drugima?

Veliki pozdrav i hvala svima!
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: Problem ili nije problem

Post od sedefasta »

Da li je to kad tako "odlutaš" kao prekid filma, dakle ničega se ne sećaš za taj vremenski period ili se sećaš svega o čemu si mislila, sanjarila ili šta god?

U principu svima nam se tako nešto slično dešava, lepo si to shvatila kao jedan od načina našeg organizma da se odbrani od prevelikog broja i intenziteta spoljnih draži. Međutim, pošto je to primetio i tvoj instruktor vožnje, vrlo je verovatno da je ta pojava do te mere kod tebe izražena da bi u nekom momentu mogla da postaneš opasnost i za sebe i za druge. Moraš da se potrudiš da uspeš to da kontrolišeš, u suprotnom potraži pomoć psihijatra.

Takođe, za svaki slučaj, mislim da bi trebalo da odeš i na pregled kod neurologa, jer određeni "blagi" tipovi epilepsije mogu da daju ovakve slične simptome.
Sarlot
Stalni član
Stalni  član

Post od Sarlot »

Kao što sam i napomenula, nije da se desi prekid filma, pa kad se vratim da se ne sećam baš ničega, ali ponekih sitnica se ne sećam, jednostavno zaboravim kada sam nekoga nešto pitala, i šta mi je taj neko odovorio, a događaja se sećam. Neko čak počne da me zadirkuje da sam se zaljubila, pa to podseća na takvo neko stanje... otkud znam... Sve vam je lepo, niko vas ne nervira jer ga i ne primećujete da pokušava da vas iznervira... To su sve neke od promena koje se dešavaju tokom tog stanja, verovatno mi se i zbog toga toliko sviđa kada "odlutam".

Ok, hvala na savetu, pokušaću to da kontrolišem i da manje "lutam"... Ali zaista ne znam kako bi mi psihijatar pomogao ako ne uspem u tome, ili ja imam potpuno pogrešno razmišljanje o psihijatru... Možda bi mogle da mi pomognu neke kapsule za koncentraciju, mislim da se zovu Memoaktiv... videću prvo koliko ću ja uspeti da to sankcionišem.

Joj, a o neurologu ću razmisliti, sad me malo uplaši... Informisaću se malo o tome i videti da li simptomi imaju veliku sličnost, pa ako bude potrebe, posetiću ga. Hvala u svakom slučaju na svemu!

POZDRAV!
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vanjina mama »

Mislim da si ti ili jako umorna,ili ti je dosadno.
ThePilot
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 18, 2010 7:39 am

Post od ThePilot »

Tipican horoskopski Bik :lol:
Sarlot
Stalni član
Stalni  član

Post od Sarlot »

Xexe, zanimljivo... Može biti i to dvoje zajedno, i da sam umorna i da mi je dosadno, ali ovo drugo ređe, jer imam puno obaveza, hobija, interesovanja...

Ovo za Bika, ne verujem puno u astrologiju, ali baš me interesuje kakva je to osobina Bikova. Može li ThePilot ovo bar malo da mi pojasni? Kratko sam na forumu, čak ne znam da li ti možeš da vidiš moje podatke i znaš da sam Bik u horoskopu ili je nešto drugo u pitanju (da si vidovit,recimo :D )? Šalim se malo...
ThePilot
Novi član
Novi član

Post od ThePilot »

Nazalost ja nemogu da vidim tvoje podatke :wink:Ni ja neverujem u asutrologiju,ali astrolozi su uspjeli da definisu znakove tj. njihove osobine i karakteristike..a za bikove,licno,uvjek financijski zabrinuti,energeticni i osobe sa kojima su ozbiljni(duzi) razgovori nemoguci :)
Sarlot
Stalni član
Stalni  član

Post od Sarlot »

:wink: SVE JE TAČNO!!! :lol: Krajem aprila rođena, Bik. Mislim čak da sam i u podznaku to, ali nisam sigurna... ThePilot, baš si nasmejao i oraspoložio što se tiče ovoga. Hvala ti!
Slobodan888
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 09, 2010 2:10 pm

Post od Slobodan888 »

Jao ne brini se,i meni se to desava,cesto,neko moze nesto da mi prica i bla,bla,bla,a ja sam totalno negde drugde,sto ti kazes "odlutala",znaci mogu da ga gledam( ili nju)u oci i ja cujem da reci izlaze ali ne trudim se da slusam,i onda mi na kraju kazu,a si ti mene uopste slusao,a ja kao da sam gledao u zid,i onda oni popizde :D .Po meni to nije problem.....
Slobodan888
Novi član
Novi član

Post od Slobodan888 »

Tek sad sam video za te horoskopske znakove,i ja sam BIK takodje u horoskopu :lol:
Sarlot
Stalni član
Stalni  član

Post od Sarlot »

Eto, pretpostavila sam da će se naći neko sličan. Ma nije ni meni uopšte to predstavljalo problem, ali pisala sam da sam se uplašila kada jednom za malo nisam na časovima vožnje udarila u kola koja su stajala ispred mene, a ja gledam levo-desno, nema nikoga i mentalac krećem, kada sam došla kući pomislila sam da je to stanje kada "odlutam" i da bi bilo bolje da sam skoncentrisanija. Možda je to samo bio nesrećan slučaj, ko zna... Joj mi Bikovi, stvarno smo komplikovani....xexexe! :wink: :lol: Hvala Slobodane888!
Slobodan888
Novi član
Novi član

Post od Slobodan888 »

Ma nista,ako se nekad sretnemo dodjes mi pice :wink: :D ,pozzzzzzzz
Sarlot
Stalni član
Stalni  član

Post od Sarlot »

Xaxaxa,obavezno NARAVNO! I necemo da zvocamo jedno drugom ako neko "odluta"....Veliki pozdrav! :wink:
ThePilot
Novi član
Novi član

Post od ThePilot »

Srecno Bikovi :lol: ,i izbegavajte nas blizance 8)
Slobodan888
Novi član
Novi član

Post od Slobodan888 »

Hvala The Pilot :D
Odgovori