Poštovanje !
Imam blagi oblih hemofilije A 12%.Za nju sam saznao sa 21 god pri vadjenju kutnjaka i prilicno produzenog krvarenja.Spontana krvarenja nemam kao i krvarenja u zglobove.
Zasad sam imao samo potrebu da se javljam hematologu pred intervencije oko zuba.
Ono što je moj trenutni problem su hemoroidi.Nakon praznjenja(imam redovno stolicu svako jutro) pri malo vecem naporu primecujem krv na stolici,WC papiru i sl..Krvarenja nisu obilna,zaustavljaju se ali su cesta.Uradio sam i kolonoskopiju(dat mi je faktor VIII pred intervenciju)..sem jednog hemoroida nista drugo nije utvrdjeno - koji tad nije krvario.Pregledao me lokalni gastroenterolog.
Dobio sam par saveta,pijem po supenu kasiku laktuloze(Duphalac),uveo sam vise zitarica,voca povrca,tecnosti i sl...takodje vodim racuna o higijeni(makar 2 puta dnevno se sapiram)koristim Factu(uglavnom pri krvarenjima) i biljne prirodne kreme (neven,kantarion isl..).Ne pusim,ne pijem alkohol gazirano..ne jedem zacinjeno,ljuto i sl...ali problemi i dalje traju.
Trebaju mi vasi saveti:
- kontakt od gastroenterologa koji je autoritet u ovoj oblasti.
- kako iz manjeg grada da zakazem pregled u BG ili NS kod strucnjaka za ovu oblast?(kroz nase zdravstvo je to prilicno tesko) neka privatna klinika mozda ?
- jos saveta vezanih za ishranu po mogucnosti ..
sve vase sugestije prihvatam
Pozdrav
Problem sa hemoroidima i savet za ishranu.
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Problem sa hemoroidima i savet za ishranu.
Kod: Obeleži sve
http://dijetamesecevemene.com/
Re: Problem sa hemoroidima i savet za ishranu.
mozda treba malo vise vremena--stvarno si sve preduzeo---
no -moja preporuka je Amer caj
no -moja preporuka je Amer caj