Vec duze vreme, vise od godinu dana, imam neprijatan osecaj u grudima.
Naime, nakon prelezanog bronhitisa(bez ikakvog lecenja, tako reci "na nogama") pojavio mi se problem da kada god duboko udahnem jednostavno moram da se zakasljem.
To je jedno vreme trajalo i tako reci proslo, medjutim prilikom bilo kakve prehlade/gripa i sl. to se vrati i biva prilicno intezivno i traje i po mesec dana nakon ozdravljenja.
Takodje, javlja se i neprijatan bol kao i "krckanje" grudnih kosti(mislim na mesto gde se rebra spajaju) i to tako da ja taj bol NE osecam konstantno vec samo prilikom nekih pokreta/pozicija i osecaj je kao da je neka kost nesto prikljestila(zivac) i to izaziva ne toliko ostar koliko neprijatan bol.
Sav taj bol vrlo cesto ume potpuno da nestane kada napravnim neki nagliji pokret, tada neka kost u grudima "krcne" i odmah osetim olaksenje.
Bio sam nekoliko puta kod lekara vezano za ovo i svaki put su mi rekli da sam fizicki neaktivan, da nije nista strasno itd
Jedan lekar mi je rekao da stavim nocu kesu za zamrzivac na grudi i to mi je u tom trenutku pomoglo, medjutim sve se vratilo nakon nekog vremena!
Radio krvnu sliku, briseve, urin, spirometriju i sve je bilo sasvim normalno. Niko mi nije preporucio snimanje pluca iako sam pitao da uradim.
I jos da napomenem da imam pilice grudi i istni za volju nisam nesto preterano fizicki aktivan, ali nisam ni neaktivan.
Nadam se da cete moci da mi pomegnete, bio bih vam veoma zahvalan!
Pozdrav
Problem sa grudima
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Problem sa grudima
E sad neznam bas koji problem moze da bude ali kada sam proctao ovo sto si napisao moj drug je imao slican proble kao tvom pa su mu savetovali da pocne da se bavim necim krenuo je malo u teretanu radi neke vezbe za grudi i pomoglo mu je moze biti zbog slabe aktivnosti ali necu da te remetim time ali nadam se da sam pomogao ali posto se ja bavim teretano ako oces da ovo probas probaj neke laganije vezbe sto se tice sklekova,razboj malo idi navratilo ako me razumes ili ako imas mogucnosti da ides u teretanu Probaj na spravi "gladijator" tako se zove pitaj tamo nekog oni ceti je pokazati i radi vezbe za grudi male tezine bez velikog napora sutra ako pocnu grudi da bole nista strasno znak da si napredovao