Problem sa "glavom"

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
milan7778
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 22, 2016 10:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Problem sa "glavom"

Post od milan7778 »

Pozdrav.
Vec duze vrijeme imam problem sa smanjenom paznjom, pamcenjem, losom koncentracijom, stalno mi je "mutno" u glavi, nemam onu mentalnu svjezinu i bistrinu.
Dugo vremena sam imao i problem sa nesanicom, mada ga i sad imam ali kolko toliko manje.
Da napomenem da redovno treniram, imam uredan sexualni zivot, izlasci, druzenja...
Da li su gore pomenuti simptomi mogli da nastanu kao posledica nesanice koja traje duze vrijeme?
Ali vidim da i kad se naspavam da i dalje imam iste probleme ali u nekoj mjeri manje.
U zadnje vrijeme postalo je opterecujuce, i ne mogu da funkcionisem normalno tokom dana.
Mozda neke pretrage krvi ili hormona da se odrade? Dajte neke predloge :-? :roll:
chipsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 25, 2015 12:36 am

Re: Problem sa "glavom"

Post od chipsi »

Nemoj to da te cudi jer nisi jedini.
Indentican problem imam i ja, a verujem i mnogo njih. Jednostavno ova promena vremena utice da se to desava, promenu se tri godisnja doba za tri dana i sta da ocekujes.

Takodje dosta utice i ishrana, ja kad za veceru smuckam u blenderu voce (obicno bude pun blender) i popijem, sutradan se mnogo bolje osecam. Kada me mrzi muckati i kada se najedem uvece slanine, kobasice i sunke nemogu zaspati do 2-3 sata posle ponoci i ujutru kad se probudim osecam se kao da me je neko udario toljagom po glavi.

Nisam pokusao traziti po internetu do cega bi jos mogao biti problem ali verujem da je mozda i jedim delom psiholoski problem. Nerviranje za svaku sitnicu, svaku glupost i razmisljanje o svakakvim glupostima takodje utice na to sto se desava.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Чипси, немој да се наједеш сланине и осталог, него поједи само онолико колико и треба па нећеш имати проблеме за заспивањем и тољагом.

Милане, напиши како се храниш, детаљно.
milan7778
Novi član
Novi član

Post od milan7778 »

Uglavnom jedem piletinu, jaja, ribu, sir mladi, od proteina.
Od ugljenih hidrata, krompir, pirinac i vrlo malo hleba uglavnom crnoga ili razanoga.
Voce tu i tamo, banane, pomorandze...
Od suplemenata koristim omega3 i protein sa dekstrozom posle treninga.
Uzimam i dosta b vit.
Izbjegavam masnu hranu, peciva, sve od bijelog brasna, slatko skoro da uopste i ne jedem.
Nastojim da se zdravo hranim koliko mogu, a zalomi se i po koji burek ili pica...
Sa vremena na vrijeme po pije se po koje pivo, kad izadjem u grad. Mada alkohol sam poceo da izbjegvam jer cim ga zaredjam pocnem losije da spavam.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Делује ми да се добро храниш, ако изузмем могућност да користиш месо и јаја у којима има хормона и којекакве хемије.

Шта узимаш од Б витамина, колико и који произвођач? То ме занима и због мене лично.

Од течности си написао да пијеш по које пиво. А остало? Млеко, јогурт, вода и колико?

Највероватније ти је несаница узрок проблема које си описао. Е сад, шта је узрок несанице? Прочитај моје вишегодишње решавање проблема са спавањем на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Спавање... редом.
milan7778
Novi član
Novi član

Post od milan7778 »

Imam diskus u lumbalnom dijelu pa zbog toga pijem b vit.
Uzimao sam jedno vrijeme milgamu, sad trenutno pijem keltican forte. Po jednu kapsulu dnevno. A inace pijm i pivski kvasac, ali raste stomak kako lud, pa ga izbjegavam :)
Pijem i mlijeko i jogurt po casu uz dorucak ili veceru... A vode popijem minimun 2l u toku dana.
Mesa jedem i previse 5-6 puta u nedelju, oko 500g dnevno
E sad koji je uzrok nesanice, to je pravo pitanje, na koje nemam odgovor.
Procitat cu ovaj predlozeni sajt ...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Шта би могао да ти помогне Б витамин за дискус хернију?!

Какве су дозе у том Келтицану?

Милгаму нас је неколико проверавало и ама баш никаквог ефекта нисмо имали. Када смо почели да користимо Nowfoods B6, ефекти су се убрзо видели.

Јогурт и кефир немој да пијеш куповни већ само домаћи јер стављају густин, емулгаторе и антибиотике.

Месо може да буде узрок несанице ако у њему има хормона.
milan7778
Novi član
Novi član

Post od milan7778 »

Procitah na ovom sajtu da koristite melatonin.
Zaboravih da napisem da ga i ja koristim sa vremena na vrijeme.
I da djeluje, na nacin sto brze zaspem, ali se opet budim, ne mogu da odrzim san.
Pijem obicni melatonin. Probacu i sa ovim sporo-otpustajucim dejstvom.

Vit b pijem zbog obnove nerava. Sto se milgame tice ni ja nikakve koristi od nje nisam imao.
Dok je vec keltican potuno druga prica i pokazao mi se izuzetno djelotvoran u smislu da mi je u potpunosti nestalo peckanje i trnjenje i da mi se povecala osjetljivost na dodir koja je bila smanjna usled ostecenja nerva.
http://www.versandapo.de/en/10074/17122 ... apseln.htm
Kod nas nema da se kupi. Mene su ga donijeli iz Njemacke.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Колико видим ту има само Б12 и то мала доза. Оно друго једињење утиче на интелигенцију код животиња. Баш немам времена да проучавам.

Додај ти овај Б6 у дневној количини од 200 до 300mg, подељено у две до три дозе - обавезно уз јело: http://www.nowfoods.com/Vitamin-B-6-50m ... ablets.htm
Odgovori