Problem sa disanjem
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 14, 2014 9:42 pm
Problem sa disanjem
Poslednjih par dana mi je zapusen nos, pretpostavila sam da je prehlada, ali juce me je bas 'stislo' da ne mogu da udahnem vazduh. Ceo dan sam bila u stanu, pa sam izasla malo na vazduh i kao bilo mi je malo bolje, ali jos uvek mi je falilo vazduha. Inace svi u mojoj porodici imaju probleme sa plucima, a ja sam slaba jos i na krajnike (koji su za vadjenje), sinuse, imam i devijaciju septuma. Ceo zivot treniram, ali nikada nisam imala veliki kapacitet pluca i uvek sam plitko disala. Ne mogu da izdrzim u zagusljivim prostorijama, ili u punom busu, ili bilo kakvoj vrsti guzve. Konzumirala sam cigarete oko godinu dana (i to ne mnogo), i prestala sam pre oko mesec-dva, bas zbog ovih smetnji koje su se zbog cigareta bile pogorsale. Krvna slika mi je dobra, jedini zdravstveni problem pored ovoga mi je visok broj otkucaja (par puta sam izmerila preko 100), ali ekg je pokazao da je sve u redu. U poslednje vreme se slabije hranim i nisam bas fizicki aktivna, ne znam da li to moze biti uzrok. Desava mi se takodje i da "zaboravim da disem"...takodje, pijem jako malo tecnosti. I da, ponekad se umorim ako malo brze setam i pricam u isto vreme, skroz mi se poremeti ritam disanja.. Da li mozete da mi date neki savet? Zbog cega mi se ovo desava? Da li treba da obavim neke pretrage?
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2014 12:35 pm
Re: Problem sa disanjem
Pozdrav! Ne zelim da te uvredim ali mislim da previse obracas paznju na disanje?!Mislim da je u pitanju Anksioznost,.da li ti je neko slusao pluca?da li kasljes,iskasljavas neki sadrzaj?da li te boli pri udahu ili izdahu?
Uradi Spirometriju : jednostavan, brz i bezbolan test za procenu funkcije pluća merenjem volumena (zapremine) vazduha koji bolesnik može da izduva iz pluća posle maksimalnog izdaha.Mislim da je sve u redu..previse brines,
p.s. Nemoj biti u prostorijama gde je zagusljivo,mislim da nam to svima smeta
pozdrav!
Uradi Spirometriju : jednostavan, brz i bezbolan test za procenu funkcije pluća merenjem volumena (zapremine) vazduha koji bolesnik može da izduva iz pluća posle maksimalnog izdaha.Mislim da je sve u redu..previse brines,
p.s. Nemoj biti u prostorijama gde je zagusljivo,mislim da nam to svima smeta

pozdrav!
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Problem sa disanjem
Зашто пијеш мало течности?