Cao,pre par dana sam se probudio iz sna jel nisam imao vazduha,pokusao sam da se vratim u krevet i zaspim ponovo 3 puta,lezao,vrteo se i pokusavao,svaki put kad bi krenuo da tonem u san probudio bi se..opet zbog vazduha,,uglavnom mislio sam da imam pritisak los ili nesto slicno tome jel mi je srce kucalo nekako slabo i tiho,osecao sam se nekako kako bih reko malaksalo tj pospano mogo bi da legnem bilo gde na sred ulice bilo gde jednostavno kao da sam pod nekim jakim sedativima.
Nisam izmerio pritisak jel su moji na putu i poneli su aparat za pritisak sa sobom.Uglavnom nisam mnogo mario jel je proslo je sutra dan.
Zaboravio bi na sve to da mi se sinoc nije desilo isto,naime dok spavam iz nekog razloga neudisem dovoljno i to me gusi,nemam nikakve napade panike ili slicno,jedini problem je sto sad nemogu da zaspim ceo dan i pocinjem da se brinem sta nije uredu samnom.
Da malo pojasnim neznam drugcije nego ovako metaforicki receno..ako bi rekli da mozete da udahnete na skali od 1-10 i ako bi rekli da je normalno da
udahnete 5-6 na skali,ja recimo u tom trenutku udisem 2-3,cak znam da ovo zvuci veoma cudno ali ko da mi prija da nedisem..sve dok nekrenem da se gusim zbog manjka kiseonika,kao da sam zivotinja koja pada u zimski san i usporava disanje ili ga totalno zaustavlja...tako se osecam jednostavno ko pod nekom drogom kad izdahnem vazduh kao da me nesto vuce da ga neudahnem ponovo..kad sam mojima to reko gledali su me ko da sam poludeo..ali samo sam reko kako se osecam u tom trenutku.
Da budem jasan ja mogu da udahnem mnoogo vise ali samo nasilo,kad pustim telo samo da radi svoj posao dok lezim tj padam u san situacija se menja.
Inace mislim da sam imao alergiju pre par dana,izlazile su mi crvene tackice oko laktova i kolena (nije me nista izujedalo..)
Alergija se javljala i nestajala posle popijenog bronala tako 3-4 dana i nakraju kad sam promenio krevet u kome spavam alergija je nestala.
Bio sam kod lekara opste prakse,povodom alergije nije mi nista rekla jel sam spomenuo da mi neizlazi vec par dana nego mi je nasla neku infekciju na grlu i dala Pantenol da koristim i da se vratim ako se pojavi temperatura..
Inace ta infekcija u grlu mi isto malko smeta da disem jel mi se takodje sliva sekret iz nosa niz grlo drazi ga i imam osecam nesazrelog kaslja u grlu.
E sad ovo sve neznam kakve veze ima sa gusenjem ali mislio sam da mozda treba da spomenem i to.
Inace ja imam 21god nisam do sad imao neke zdravstvene probleme i slicno,sada sam veoma zbunjen celom situacijom,moji mi kazu da pricam gluposti da nemogu da se ugusim samo tako i ja sam svestan da ovi "simptomi" deluju u najmanju ruku cudni ali to je ono sto osecam.
Nadam se nekom savetu ili bar predlogu sta bi mogo da uradim.
Hvala unapred.
Problem sa disanjem
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
cao
Cao imam ISTIH problema i bas mi se to danas dogodilo ali se inace ne dogada svaki dan! Ne znam sta je ali znam da me jako uplasilo,kao i svaki puta.Sve odlazem da za to trazim pomoc doktora zbog drugih zdravstvenih problema.Ja mislim da je nas doktor Ivica upravu i da to ima velike veze sa stresom,posto su meni ostali nalazi uredu!
Znam kako se osecate i kakav je osecaj!Prvi put mi se desilo prije godinu dana i zaista ne znam sta je to?Svaki puta me to jako uplasi i mogu vam reci da sam se danas jako uplasila!Sve se to desava u polu snu i isto kao i vi TACNO je da prestanem disati na trenutke!
Ako vi saznate molim vas da mi javite!
Puno srece!

Znam kako se osecate i kakav je osecaj!Prvi put mi se desilo prije godinu dana i zaista ne znam sta je to?Svaki puta me to jako uplasi i mogu vam reci da sam se danas jako uplasila!Sve se to desava u polu snu i isto kao i vi TACNO je da prestanem disati na trenutke!
Ako vi saznate molim vas da mi javite!
Puno srece!

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 23, 2007 9:31 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Takodje bih se nadovezalana ovu temu, patila sam od disajnih problema, kod mene je neka vrsta alergije, ustanovljeno je da je mala astma.Uradite test za alergiju, trazite od vase doktorke uput za pulmologa tj.alergologa, da se ustanavi na sta ste tacno alergicni, ako ste uopste alergicni,(ploen, perje,prasina,dlake od zivotinja, grinje). Tako da ne treba se mnogo muciti oko toga, a pogotovo ne zalazite u dubinu problema, jer ako nastavite da mislite o tome odvodi vas u anksioznost, a to je posle tesko kontrolisati, lako nadolaze depresije, i drugi problemi... znaci , otici kod doktora i saznati o cemu se radi. Posle uzimajte neki tretman bar ste osigurani sta je razlog. I smanjite stres, trazite relaksaciju bilo koje vrste, setnja u prirodi, pored reke, ili prosto slusajte muziku, citajte nesto opustajuce. Ne trazite problema gde ih nema.
pozdrav
pozdrav
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Tipicno i za decje doba, kao rezultat bihejvioralnog poremecaja.
Izvor: http://www.merck.com/mmpe/sec19/ch298/c ... ren&alt=sh
Breath-Holding * SPAM *
A breath-holding * SPAM * is an episode in which the child stops breathing involuntarily and loses consciousness for a short period immediately after a frightening or emotionally upsetting event or after a painful experience.
Breath-holding * SPAM * occur in 5% of otherwise healthy children. They usually begin at age 2. They disappear by age 4 in 50% of children and by age 8 in about 83% of children. The remainder may continue to have * SPAM * into adulthood. Breath-holding * SPAM * are either cyanotic or pallid. The cyanotic form, the most common, often occurs as part of a temper tantrum or in response to a scolding or other upsetting event. The pallid form typically follows a painful experience, such as falling and banging the head, but can follow frightening or startling events. Both forms are involuntary and readily distinguished from uncommon brief periods of voluntary breath-holding by stubborn children, who invariably resume normal breathing after getting what they want or upon becoming uncomfortable when they fail to get what they want.
During a cyanotic episode, the child holds his breath (without necessarily being aware he is doing so) until he loses consciousness. Typically, the child cries out, exhales, and stops breathing. Shortly afterward, the child begins to turn blue and unconsciousness ensues. A brief seizure may occur. After a few seconds, breathing resumes and normal skin color and consciousness return. It may be possible to interrupt a * SPAM * by placing a cold rag on the child's face at onset. Despite the episode's frightening nature, parents must try to avoid reinforcing the initiating behavior. As the child recovers, parents should continue to enforce household rules; the child cannot be given free reign of the house just because the * SPAM * occurred with a temper tantrum. Distracting the child and avoiding situations that lead to tantrums are good strategies.
During a pallid episode, vagal stimulation severely slows the heart rate. The child stops breathing, rapidly loses consciousness, and becomes pale and limp. If the * SPAM * lasts more than a few seconds, muscle tone increases, and a seizure and incontinence may occur. After the * SPAM *, the heart speeds up again, breathing restarts, and consciousness returns without any treatment. Because this form is rare, further diagnostic evaluation and treatment may be needed if the * SPAM * occur often.
Pojedini obrasci infatilnog ponasanja i abreagovanja cesto su prisutni kod osoba sa panicnim oremecajem i/ili sa hronicnim anksio-depresivnim poremecajem sa somatizacijama.
Izvor: http://www.merck.com/mmpe/sec19/ch298/c ... ren&alt=sh
Breath-Holding * SPAM *
A breath-holding * SPAM * is an episode in which the child stops breathing involuntarily and loses consciousness for a short period immediately after a frightening or emotionally upsetting event or after a painful experience.
Breath-holding * SPAM * occur in 5% of otherwise healthy children. They usually begin at age 2. They disappear by age 4 in 50% of children and by age 8 in about 83% of children. The remainder may continue to have * SPAM * into adulthood. Breath-holding * SPAM * are either cyanotic or pallid. The cyanotic form, the most common, often occurs as part of a temper tantrum or in response to a scolding or other upsetting event. The pallid form typically follows a painful experience, such as falling and banging the head, but can follow frightening or startling events. Both forms are involuntary and readily distinguished from uncommon brief periods of voluntary breath-holding by stubborn children, who invariably resume normal breathing after getting what they want or upon becoming uncomfortable when they fail to get what they want.
During a cyanotic episode, the child holds his breath (without necessarily being aware he is doing so) until he loses consciousness. Typically, the child cries out, exhales, and stops breathing. Shortly afterward, the child begins to turn blue and unconsciousness ensues. A brief seizure may occur. After a few seconds, breathing resumes and normal skin color and consciousness return. It may be possible to interrupt a * SPAM * by placing a cold rag on the child's face at onset. Despite the episode's frightening nature, parents must try to avoid reinforcing the initiating behavior. As the child recovers, parents should continue to enforce household rules; the child cannot be given free reign of the house just because the * SPAM * occurred with a temper tantrum. Distracting the child and avoiding situations that lead to tantrums are good strategies.
During a pallid episode, vagal stimulation severely slows the heart rate. The child stops breathing, rapidly loses consciousness, and becomes pale and limp. If the * SPAM * lasts more than a few seconds, muscle tone increases, and a seizure and incontinence may occur. After the * SPAM *, the heart speeds up again, breathing restarts, and consciousness returns without any treatment. Because this form is rare, further diagnostic evaluation and treatment may be needed if the * SPAM * occur often.
Pojedini obrasci infatilnog ponasanja i abreagovanja cesto su prisutni kod osoba sa panicnim oremecajem i/ili sa hronicnim anksio-depresivnim poremecajem sa somatizacijama.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
cao
Postovani doktore pa sada sam bas zbunjena?Trebaju li po vasem misljenju dalje pretrage ili to prouzrokuju nervni poremecaji?
Drago mi je pa ste bar vi dokazali ovim clankom da to nije izmisljotina kao sto sam ja imala osecaj neko vece kada sam pricala sa doktorom u bolnici.SVAKA VAM CAST KAO I UVEK!
Kada mi se prvi puta javio panicni napad,javilo se prvi puta prestanak disanja!
Da li je anxiety razlog tog problema sa disanjem?
Hvala Vam i SRETNO!!

Drago mi je pa ste bar vi dokazali ovim clankom da to nije izmisljotina kao sto sam ja imala osecaj neko vece kada sam pricala sa doktorom u bolnici.SVAKA VAM CAST KAO I UVEK!

Kada mi se prvi puta javio panicni napad,javilo se prvi puta prestanak disanja!
Da li je anxiety razlog tog problema sa disanjem?

Hvala Vam i SRETNO!!