Problem sa crvenim/ljubicastim strijama

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Kaza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 30, 2011 8:11 pm

Problem sa crvenim/ljubicastim strijama

Post od Kaza »

Kao sto i naslov vec kaze, imam izuzetan problem sa strijama.

Imam ih na rukama (unutrasnja strana) i na levom delu tela od delta-misica.
Siguran sam da je razlog za ovaj poremecaj koze moj trening u teretani.
U zadnje vreme sam poceo opet intenzivno da treniram sa tegovima, sto sigurno nosi deo krivice.

Kao sto mozete videti na slici (mada je i ona vec veoma stara, novembar 2010) , imam 15 godina i , po mom misljenju, sam izuzetno brzo nabacio veliku masu misica zbog gena (je***a :vlah,seljak,bilder itd. ).
Slika

Dali ima neki prirodni (u stvari moze i nadprirodni aparat) da bi mi se koza vratila u staro,lepo i glatko stanje ?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Problem sa crvenim/ljubicastim strijama

Post od tamaraft »

Deltasti misic se nalazi sa gornje straen ramena, a sa unutrasnje strane od njega je pazusna jama, tako da verovatno mislite na unutrasnju stranu nadlakt i na deo misica biceps brachi.

Nema nikakvog preparata niti magicne kreme koja vam moze vratiti kozu na staro, jer ste uporedo za bildovanjem, necemo ulaziti u to da je suludo to sebi raditi sa 15 godina, morali da brinete o kolichini vode koju unosite i kremama kojima ste morali da mazete kozu koja se rasteze.

Dobili ste pojavu na kozi koja je karakteristichna za zene, obichno se javlja tokom trudnoce, kod nekoga manej kod nekoga vishe, i opet vezano za kolichinu vode, vitamina E i krema i masti kojima se trudnica maze ili ne maze.

Kupite neku od krema za strije koju mozete naci u svakoj apoteci, preporuka je Saljicev melem Strijet i koristite je po uputstvu. I razmislite o tome da li hocete da i dalje sirite misicnu masu i svoje misice i kozu izlazeve verovanto nepotrebnim naporima, a o srcu i lumbalnom delu kichme i da ne prichamo...

(ps. ja sam naravno veliki protivnik vezbanaj sa nepotrebnim tezinama) :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Kaza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 30, 2011 8:11 pm

Post od Kaza »

Hvala za odgovor (jedan od najboljih koj sam ikad dobijo na domacim forumima)!
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Jedan deo autora koji se bave ovom problematikom fizicke faktore kao sto su "rastezanje" koze ne priznaje,navodeci da su strije izrazito hormonalno zavisne.Tebi,u pubertetu svakako da dolazi do velikih hormonskih promena,ali ono sto je bitno je da li uzimas nesto od suplemenata za stimulaciju misicne mase?
Sto se tice strija,ja ih na ovoj slici ne vidim,medjutim ako su one zaista crvene ili ljubicaste po klinickim studijama se izuzetni rezultati dobijaju primenom TCA pilinga.
TCA piling je procedura tokom koje se na kozu nanosi kiselina koja skida povrsni sloj koze,dovodeci do epitelizacije(stvaranja novog epitela) i stimulacije kolagenih i elasticnih vlakana(vazne komponente koze i potkoznog tkiva).Ova procedura se radi nekoliko puta da bi se dobili konacni efekti.Razumljivo,izvodi je lekar-dermatolog.Postoje jos neke procedure koje su dale dobar efekat,da te ne zamaram time.
Sto se tice nekih lokalnih preparata u studijama su testirani razni proizvodi namenjeni ublazavanju oziljaka(strije spadaju u oziljke).Nijedan od njih nije dao impresivne rezultate,daleko od toga,ali ipak najbolji efekat od svih testiranih je dala biljka centela asiatica(gotov prozivod se zove cicatricx)Ja sam bas video sliku pre i posle ljubicaste strije i promene koje su se desile su se prevashodno odigrale u boji stirje,dakle ona je posvetlela.
Odgovori