Problem sa crijevima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
osman2571
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 07, 2013 7:37 pm

Problem sa crijevima

Post od osman2571 »

Pozz,zelim da saznam dali je moguc zivot na ovaj nacin.
Dakle radi se o mom dedi koji ima 72god koji se dobro drzi..
Imao je probleme sa stolicom svakih 12-15 i do 30min ide u wc.
Stolica mu je u tekucem stanju,kako bih objasnijo sama voda i neka sluz.
A nekad je imao i brabonjke.
Digli smo cijelu porodicu na noge da bi mu pomogli jer kad god ode u wc iscrpi ga to sto izbacuje i onda sav pozuti i odma mu skoci pritisak i glas mu je drugaciji.
Ganjali smo nalaze po bolnici vadio je i krv iz prsta i iz ruke..
Slikali su mu citav abdomen,i pluca i jetru.
Cak su mu i snimali crijeva onom kamerom sto proguta.
Doktori su mu rekli da je dobro samo mu je guzno crijevo tanko i nemoze da stolica
prodje kroz njega i onda umjesto stolice probavi se u vodu..
Onda se ispostavilo da on ima rak tog crijeva tj Karcinom i dali su mu 3mjeseca da zivi.Ali meni su rekli da mu to ne govorim,a ja to nmg da mu ne kazem.I ja fino njemu to prenesem i on meni kaze da on to nema,jer da ima rekli bi mu doktori,vec nasa porodica to laze :D.E sada posto mi je dedo rekao da nema ni karcinom,ja sam mu reko da su mi rekli da ima i neku metastazu na jetri.On me opet ubjeđuje da nema jer mi kaze da to ima komade bi mesa iz sebe izbacivo,i dosad bi davno rikno.
Ali ja ga pitam kako se osjeca on kaze normalno,nista ga neboli nego ga samo goni u wc.
I kad vrsi tu veliku nuzdu nista ga ne boli samo ga iscrpi.
Eh tad je i doslo vrijeme da ide na operaciju,operisan je uradili su mu stomak i sada me vise ovo zabrinulo nego to.Izvadili su mu to crijevo kroz koje ide stolica i napravili su mu da je vani,i da je na njemu neki flaster i na tom flasteru kao neka kesa u kojoj treba da budu Gov*a.Sada me zanima dali on moze sa tim da zivi.
On mi kaze da ce mu doktori za 2 mjeseca crijevo nekim sprejom poprskati i da ce to zamladiti i navodno da ce normalno sra*i.
Sada mene zanima dali je to istina ili mu je ovo gora patnja.
Mene zanima samo kako ce se on kupati onako moze mu voda pogorsat stanje.
Ako ima ko da mi pojasni bio bi mu zahvalan.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Problem sa crijevima

Post od Dejanbg »

Iskreno mi nije jasno šta je pitanje, al njemu je ugrađena kolostoma (to je ta kesa) a ona može biti privremena ili trajna, tj može se sa njom živeti doživotno, ili će mu ako je moguće ponovo rekonstruisati crevo.
Odgovori