Problem sa budjenjem/ Anksioznost
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Problem sa budjenjem/ Anksioznost
Molim vas da procitate ovo jako mi je vazno da cujem vase misljenje, imam anksioznost od pre 2 meseca kada mi je skocio pritisak, i svaki dan do sada su se menjali simptomi, ali konstantni su mi derealizacija i depresonalizacija kao da telo nije moje, medjutim lepo sam podneo sve ovo i ne koristim nikakve lekove, ali danas sam se jako uplasio kad sam krenuo da se budim ujutro samo sam imao neki cudan osecaj u glavi i zujanje u usima nisam mogao da mrdnem kao neka vrsta paralize posle 10-ak sekundi uspeo sam da otvorim oci i zatim sam se jako uplasio i iskocio iz kreveta i odmah otrcao u wc da se umijem i onda sam imao malu drhtavicu od straha ali se smirlio, inace imam 18 godina, i to mi se desava po drugi put sada, ali mogao sam da cujem sve oko sebe i bio sam svestan, a nisam mogao da se pomerim jedva sam otvorio oci i tada je to prestalo
i danas osecam pojacanu nesvesticu i stezanje kod slepoocnica a to mi je ja mislim od straha

Re: Problem sa budjenjem/ Anksioznost
E da, zaboravio sam da naponem kad sam radio preglede pre 2 meseca svi rezultati su bili odlicni, srce dobro, snimak glave odlican, vratni deo kicme takodje znaci nigde nema nikakvih promena, ali sam i dalje zabrinut za ovo sto mi se dogodilo da nmg da se probudim odmah, mozete li mi pomoci sta da radim, inace jako malo spavam prosle nedelje sam svaki dan legao oko 1 a budim se ujutro u 6 to je svega 5 sati spavanja mozda to moze biti neki uzrok? 

Re: Problem sa budjenjem/ Anksioznost
Što se tiče spavanja to uopšte nije malo,zbog toga se ne opterećuj samo ako ti to vreme lepo odspavaš sasvim je to dovoljno.
Drugo
Ostali simptomi nisu baš bezazleni,nemoj čekati da ti se pogorša stanje pa da onda ideš kod neuropsihijatra, teško ćeš ti to rešiti bez lekova--nemoj da se zavaravaš kao nije to još tako srašno jer kad bude strašno teško će ti i neuropsihijatar pomoći. Bolje je da sad uzimaš neku manju dozu svako veče recimo nego da stigneš do doze kad ne mogneš od njih da obavljaš svakodnevne poslove.
BAVI SE ŠTO VIŠE NEKIM FIZIČKIM RADOM A ŠTO MANJE RAČUNAROM I ŠTO VIŠE NAPOLJU.
NA SILU MORAŠ TO DA RADIŠ JER U PRINCIPU SAD VEĆ VEROVATNO NE RADIŠ NIŠTA SA VOLJOM-pored tih tegoba.
NADJI NEKO PRIJATNO DRUŠTVO-makar jednu osobu ako možeš kojoj ćeš moći ispričati sve tvoje tegobe-i osim ovih koje navodiš ovde.
POKUŠAJ PRONAĆI ŠTA TI INAČE SMETA-šta te čini nezadovoljnim-veliki uspeh bi bio to prevazići.
DOK NE POČNEŠ DA PIJEŠ LEKOVE JA BIH TI PREPORUČIO ČAJ OD KANTARIONA ILI TABLETE KANTARIONA AKO NEMAŠ USLOVE DA KUVAŠ ČAJ BAR 2 PUTA DNEVNO.
srećno
Drugo
Ostali simptomi nisu baš bezazleni,nemoj čekati da ti se pogorša stanje pa da onda ideš kod neuropsihijatra, teško ćeš ti to rešiti bez lekova--nemoj da se zavaravaš kao nije to još tako srašno jer kad bude strašno teško će ti i neuropsihijatar pomoći. Bolje je da sad uzimaš neku manju dozu svako veče recimo nego da stigneš do doze kad ne mogneš od njih da obavljaš svakodnevne poslove.
BAVI SE ŠTO VIŠE NEKIM FIZIČKIM RADOM A ŠTO MANJE RAČUNAROM I ŠTO VIŠE NAPOLJU.
NA SILU MORAŠ TO DA RADIŠ JER U PRINCIPU SAD VEĆ VEROVATNO NE RADIŠ NIŠTA SA VOLJOM-pored tih tegoba.
NADJI NEKO PRIJATNO DRUŠTVO-makar jednu osobu ako možeš kojoj ćeš moći ispričati sve tvoje tegobe-i osim ovih koje navodiš ovde.
POKUŠAJ PRONAĆI ŠTA TI INAČE SMETA-šta te čini nezadovoljnim-veliki uspeh bi bio to prevazići.
DOK NE POČNEŠ DA PIJEŠ LEKOVE JA BIH TI PREPORUČIO ČAJ OD KANTARIONA ILI TABLETE KANTARIONA AKO NEMAŠ USLOVE DA KUVAŠ ČAJ BAR 2 PUTA DNEVNO.
srećno