Problem sa bensedinom

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Skubi Du
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 29, 2010 5:23 am

Problem sa bensedinom

Post od Skubi Du »

Mali info mi treba...
Imam vec vise od mesed dana problem sa nesanicom, ne mogu da zasppim do 5-6 ujutru, a ne da se budim tesko nego jedva i to u popodnevnim casovima.
Koliko god ja rano ustao i mucio se ceo dan, cim dodje vece meni se ne spava maltene dok ne svane.

Ajde rekoh da probam sa bromazepamom, i pre dva dana popijem jedan od 3mg oko 11 uvece. Nista. Nisam ga ni osetio.
Sinoc, rekoh, povecacu, popijem 2 komada po 3 mg, nista. Zaspim jedva oko 6, ustanem jutros u 11, lagano.
Ajde rekoh veceras, em sam malo spavao, popijem oko 22h jedan bromazepam od 3mg... Oko 12, vidim nista od toga i popijem jedan Bensedin od 5mg...
Evo, sad je 20 do 6 a ja kuckam ovde jer mi se i dalje ne spava... Mozda sam 15% mirniji nego inace, ali to bi trebalo da uspava svakog, samo mene nece.
napominjem da nemam obicaj da uzimam bilo kakve lekove, pa ni andole, ali vise ne znam sta da radim, ako celu noc i ceo dan ne spavam, opet mi se ne spava posle ponoci. Uzas.
Normalna sam i stabilna licnost, nemam bojazni da se navucem na bilo sta, drogu ne koristim, kafu ne pijem nikako, jedino zeleni caj 2dl oko 6 popodne, mada i to vec danima ne pijem jer kazu da ima isti efekat kao kafa... Hranim se zdravo i kvalitetno, jedem puno morske ribe, tunjevine, skuse, voce i povrce tamanim samo tako...
Imam 25 god i 90 kg, ali skoro 10mg lekova za smirenje bi trebalo da me baci u krevet.
Zasto nece? :)
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Problem sa bensedinom

Post od Vanjina mama »

Pa bolje nemoj da proveravaš koja jačina bensedina ti odgovara!!!!!

Jesi li imao stres bilo kakve vrste?
Da li ti predstoji neki stres?
Ja sam imala takve probleme pre jednog vrlo bitnog ispita na fakultetu. Iako sam racionalno bila pribrana, organizam je reagovao potpuno suprotno. S tim što samja spavala od 5 do 9. Kad je prošao stres, sve se polako vratilo u normalu.

Pokušaj da pratiš dnevnu rutinu. Ako ustanoviš šta ti smeta, super.
Ako ne, poseti na Institutu za neurologiju Centar za poremećaje spavanja.
Ili profitirajkao noćni čuvar :lol:

Pozdrav!
Odgovori