Probiotici uz uzimanje antibiotika
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Probiotici uz uzimanje antibiotika
Dobila sam dve ture antibiotika prvo Palitreks, pa posle Eritromicin zbog bakterija u nosu i grlu. Znam da se oni loše odražavaju na crevnu floru, desilo mi se već jednom taj problem. Koje probiotike da koristim uz uzimanje antibiotika da mi se ne bi napravio drugi problem? Koje preporučujete?

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Probiotici uz uzimanje antibiotika
Linex ili Ivančićev probiotik
Za ovo drugo sam uvek
Za ovo drugo sam uvek

Iz licnog iskustva ti savetujem Probiotik forte ili Prolife.
Posle primene antibiotika moja cerkica i ja dobile smo crevnu kandidu.Od tada pa na dalje uvek uz antibiotike uzimam probiotike i probiotski jogurt.Vrlo vazna stvar koju mi je rekao pedijatar je da probiotik ne uzimamo kad i antibiotik jer nema dejstvo,zapravo antibiotik ga pogazi.Rekla je da ga pijemo izmedju dve doze antibiotika.
pozz.......
Posle primene antibiotika moja cerkica i ja dobile smo crevnu kandidu.Od tada pa na dalje uvek uz antibiotike uzimam probiotike i probiotski jogurt.Vrlo vazna stvar koju mi je rekao pedijatar je da probiotik ne uzimamo kad i antibiotik jer nema dejstvo,zapravo antibiotik ga pogazi.Rekla je da ga pijemo izmedju dve doze antibiotika.
pozz.......
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Meni je apotekarka (mala je pila prosle godine zbog upale urinarnih puteva antibiotike, pa sam ja odmah htela da joj dajem i probiotik) rekla da sa uzimanjem probiotika pocnemo tek pri samom kraju ili posle zavrsetka terapije, jer kaze da ranije nema nikakvu funkciju. Da li je ovo stvarno tako ne znam, ali eto rekoh da podelim to sa vama....
Diskutabilno je da li probiotici ispoljavaju svoj puni efekat kada se uzimaju zajedno sa antibioticima.
Moj savet je da ih uzimate 2 sata pre ili posle antibiotika i da nastavite jos 10-ak dana nakon zavrsene antibiotske terapije. Takodje probiotski jogurt uzimati 2 sata pre ili posle antibiotika.
Moj savet je da ih uzimate 2 sata pre ili posle antibiotika i da nastavite jos 10-ak dana nakon zavrsene antibiotske terapije. Takodje probiotski jogurt uzimati 2 sata pre ili posle antibiotika.
dr.M,apsolutno se slazem sa Vama! I ja sam dobila skoro identican savet doktorke.
Kada je mala prvi put dobila crevnu kandidu probiotik nije odmah ukljucen,vec kasnije,tako da je antibiotik odmah ucinio svoje.Od tada svaki put kada pije antibiotik,bez obzira na to sto ukljucimo odmah probiotik,ona opet dobije kandidu.
I zaista ste u pravu da je diskutabilno sto se tice punog efekta probiotika uz antibiotike.
Kada je mala prvi put dobila crevnu kandidu probiotik nije odmah ukljucen,vec kasnije,tako da je antibiotik odmah ucinio svoje.Od tada svaki put kada pije antibiotik,bez obzira na to sto ukljucimo odmah probiotik,ona opet dobije kandidu.
I zaista ste u pravu da je diskutabilno sto se tice punog efekta probiotika uz antibiotike.
Moj bebac ima 6 meseci i vec drugi put je na antibioticima zbog kaslja,tj pocetka bronhitisa.Kaze dr da je sklon tome i da cemo do druge godine imati problema. Niko nam nije preporucio probiotik.Prvi put je pio Panklav,a sada Cefalexin.Zelela bih da cujem Vase misljenje.Da li treba uvesti neki probiotik i koji?