Pritisak u potiljku , blaga vrtoglavica!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
DejanI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 14, 2008 12:01 pm

Pritisak u potiljku , blaga vrtoglavica!

Post od DejanI »

Imam 24 godine, zivim u Beogradu, tezis zdravstvenih problema nisam imao. Visina 185cm, tezina 85kg
Simptomi:
Poslednjih 15 dana pocela mi se javljati blaga vrtoglavica ali iz zadnjeg dela glave (potiljka), vise kao manjak ravnoteze i potreba za sedeljem u odredjenom polozaju. Osecam neki pritisak u potiljku i kao da kad pomeram glavu kao da nesto potiskujem kao da cu nesto zgnjeciti. Samim tim i imam strah da naglo ili jako pomeram glavu jer dolazi do blagog oblika nesvestice. (nesvestica je blaga ali neprijatana). Nemam nikakve druge tegobe ili mucnine.

Moguci uzrok:
Protekla 4 meseca radio sam 2 posla,najpre oba po 8 sati, gde sam spavao svega 4 sata nocu. A onda sam 3 meseca radio jedan posao 8 sati a drugi 4 sata. Gde se i dalje spavanje svodilo na nekih 4-5-6 sati maximalno. Posao je u IT sferi kao programer, oba posla su bila ne preterano ali stresna svaki na svoji nacin. Jos sam radio na laptopu gde mi polozaj glave nije normalan. Iziskuje saginjanje.
Ovo me je jako iscrpelo, poceo sam slabiti i otisao na odmor. Od ovog ponedeljka. Juce i prekjuce mi je krenulo na bolje, pijem aloju i multi vitamine, i zaista mi je krenulo na bolje, valjda imunitet poceo da se vraca, ojacao sam malo. Posto sam jako strahovit, kada sam se malo primirio i poceo razmisljati o vedrijim stvatrima i to je uticalo da se bolje osecam. Medjutim danas sam se probudio sa ponovo cudnim osecajem u vratu (potiljku). Pa evo pisem vam mail, sa pitanjem da li je to sve moguce od prevelikog napora, pada imuniteta i nepravilnih polozaja glave. Ili bi trebalo da se obratim lekaru?
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Savetujem da se obratite doktoru.
Ako ste pusac,nije lose znati da i samo pusenje,ako je intenzivnije od onog prosecnog /a obicno kada je covek napet, vise i pusi/moze dati takve tegobe.
pozdrav
Odgovori