Pritisak ili...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
mister_no
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 6:42 pm

Pritisak ili...

Post od mister_no »

Juce sam malo nesto radio oko kuce, pa sam seo da rucam, odmah zatim kroz jedno pola sata , nastavljajuci rad, samo sam osetio kako ODJEDNOM U PREKIDIMA GUBIM SVEST, JAK PRITISAK U GLAVI I NE MOGU NA NOGAMA DA STOJIM. Odmah sam legao, podigao noge i izmerio pritisak 148/ 90. Posle kad sam se malo smirio bio je oko 110/80.
Da li je od hrane, jer sam se dobro najeo-prejeo, od promene vremena..??
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

izmeri pritisak 2-3 puta dnevno kroz sedmicu dana da vidis vrednosti. To je sto se pritiska tice.

Jel se to dogodilo samo jedanput ? ili vise puta?

Imate inace glavobolju, ako da, kada?

osecate li lupetanje srca?

kakav vam je san?

Izbegavajte so i povecajte unos tekucine u vase telo, pogotovo vodu.
mister_no
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 6:42 pm

Post od mister_no »

Prvi put da sam osetio ovako nesto, isto kao da me je neko nekoliko puta izudarao po glavi, tako odjednom.
Guevara
Aktivan član
Aktivan član

Post od Guevara »

Ima tu mnogo faktora za proucit.

Visina, telesna tezina, zaduha?

Za sad kontrolisite pritisak i ako cesto bude iznad 140/90 otidite kod vaseg lekara da vam orzanizuje lecenje.
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Svetujem Vam da odete kod neurologa da Vam pregleda neuroloske funkcije.Ovo ne mora da znaci nista,ali nije tipicno da neko ko ima problema sa pritiskom gubi svest.Najbolje bi bilo da se posavetujete sa neurologom za ceo ovaj problem,jer ce on moci i da Vam regulise pritisak ako je zbog njega nastao navedeni problem.

Srdacno Vas pozdravljam! :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Guevara
Aktivan član
Aktivan član

Post od Guevara »

Neznam zasto ljudi odmah trce kot neurologa. Neurolog i krvni pritisak su dve stvari koje (mada su u sustini povezane) jako lose stoje.

Pre nego sto se ode kod neurologa - postoji obavezna procedura pregleda i testova koje mora da obavi tvoj lekar opste medicine.

Za pocetak ANAMNEZA! a onda KKS, hormoni stitnjace, (EKG), CT-glave i regulacija pritiska ako je eventuelno utvrdjen.
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Guevara napisao:Neznam zasto ljudi odmah trce kot neurologa. Neurolog i krvni pritisak su dve stvari koje (mada su u sustini povezane) jako lose stoje.

Pre nego sto se ode kod neurologa - postoji obavezna procedura pregleda i testova koje mora da obavi tvoj lekar opste medicine.

Za pocetak ANAMNEZA! a onda KKS, hormoni stitnjace, (EKG), CT-glave i regulacija pritiska ako je eventuelno utvrdjen.

Mislila sam da imate problem vaskularne prirode.Ali iz vaseg izlaganja vidim da Vi nabolje znate kom doktoru bi trebalo da se obratite.Prosto me cudi,kad ste toliko sigurni ko treba da Vam obavi sve ove preglede i na koji nacin,i koju vrstu pregleda,KAKO TO DA STE PITANJE UOPSTE POSTAVILI?Ja ne sumnjam da vi znate odgovor i na Vase pitanje..... :D
Naravno da li cete se Vi obratiti neurologu, doktoru opste prakse ili veterinaru,to je Vasa licna stvar i stvar izbora..... :D

U svakom slucaju,SRECNO!!! :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Guevara
Aktivan član
Aktivan član

Post od Guevara »

Iva.

Ja nemam nikakav problem, al pomazem ljudima koji imaju probleme.

Samo sam naglasio da se nemora trcit neruologu ko muva bez glave.

ili ipak prebrzo citate odgovore. :D
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Uuuu, Iva :o - kakva agresija probija iza svih tih silnih smajlija (veterinaru, kazete?! Hmmm...)......Za razmisljanje....
Odgovori