Pritisak ili nesto drugo? Treba mi savet ili dijagnoza

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Dragana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 11, 2004 2:00 am

Post od Dragana »

Dobar dan,
imam 25 godina, pod stresom sam najmanje 10-15 godina, najgore je to sto je stres za mene nacin zovota. Imala sam problema sa pritiskom u 13 godini i tada mi je prepisana pogresena terapija, tako da sam se "navukla" na bensedin, i posle psihijatrijskog lecenja u 16 godini, ostalo mi je "trajno" tresenje ruku. U slucajevima svadja ili losih vesti, tresu mi se i ruke i noge i ne mogu da se dobro kontrolisem.
S`obirom da zivim u inostranstvu jako tesko mogu da se lecim kako valja, zato se vama ovde obracam.
Poslednjih 7/8 godina, kada sam umorna imam strasan osecaj tezine u grudima, vise na levoj strani.U poslednje vreme mi se taj osecaj desava cim ustanem i uvece kada legnem na levu stranu. Ujutro mi se obicno tresu ruke, tako da sad na primer kucam sa puno gresaka iako slepo kucam.
Pritisak vec duze vreme ne pratim, krvna slika mi je bila dobra(kad sam je poslednji put radila), nisam gojazna, ali imam malo viska (62kg/162cm). S`vremena na vreme imam one osecaje gubljenja u prostoru i "nesvestice". Ujak mi je kardiolog i kaze da je srce u redu za moje godine (sta god to znacilo). Pusila sam 7 godina, prestala sam u 21, trenirala sam atletiku 4 godine.
E sad je moje pitanje na redu. Posto sam konacno odlucila da malo sredim svoje telo, kupila sam fitnes set. Ako uzmem vijacu, posle cetvrtog/petog skoka osetim jak pritisak u usima. Nevezano za to osecam se premoreno kada se popnem na 3 sprat, iako se penjem svaki dan i iako vozim bicikl najmanje 10km 5 dana u nedelji(do fakulteta i nazad).Prosle godine su mi u Beogradu rekli da mi je Koksaki u organizmu ali da nije aktivan. Ovde na to samo odmahuju rukom. Vise ne znam kome da verujem.
Treba mi savet.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

o.............
Odgovori