DA LI PRILIKOM IZMOKRAVANJA PRITISAK PADA?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

DA LI PRILIKOM IZMOKRAVANJA PRITISAK PADA?

Post od vasa »

Procitao sam dosta na ovom foru mu a i inace al nisam naisao na nesto slicno osim na moj problem koji mi se desio prosle godine i evo ponovo jutros.
Probudio me je osecaj da treba da mokrim i to sam malo trpio-da ne ustajem jer za pola sata vec treba da ustanem al na kraju sam morao ustati i kao i obicno malo sednem na krevet pa tek onda krenuo u kupatilo i nista nisam osecao da nije u redu a onda posle mokrenja osetim kao neku vrtoglavicu i nesvesticu -STA TO MOZE BITI-jel u pitanju pritisak ili nesto drugo--imao sam skoro isti slucaj prosle godine i skoro da sam se onesvestio i isao posle kod lekara al sve bilo ok-kaze mozda zbog naglog ustajanja ali ja nisam imao problem vec godinama sa pritiskom kad ustanem jer ne ustajem naglo vec malo sednem bas zato sto sam jedan period pre 10 godina imao taj problem al tad sam osecao samo blago lelujanje pa kroz hodnik dok dodjem do kupatila nekad morao da se pridrzim-docekam rukom na zid i sve se na tom zavrsavalo a sad je tacno posle mokrenja----
inace ne pijem puno vode-jesam jeo lubenicu-parce ito oko podne a bio sam na godisnjem odmoru i spavao duze i pijo vise tecnosti al nije mi se ujutru islo u Wc do 8h a jutros tako--naiđe mi period da moram ustajati da bih mokrio al ovaav problem mi se nije desavao od pre 1 godinu..
Uzimam vec skoro godinu dana tritiko, leksilium i salazopirin a imam i prostatitis hronicni al nisam imao nekih tegoba vec par meseci al pijem i prostamol uno-ima 5 dana-jel moguce da on ima uticaja jer ove ostale dugo pijem i nisam imao problema.
DA LI PRILIKOM MOKRENJA PRITISAK PADA?????
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: DA LI PRILIKOM IZMOKRAVANJA PRITISAK PADA?

Post od tamaraft »

Vrtoglavica se javlja zbog naglog ustajanja tj menjanja polozaja u prostoru!

Prochitajte i nuspojave na svim lekovima koje pijete i obratite se svom lekaru ako se tegobe nastave i prave vam veliki problem!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

@vasa
Ne brini,moja dr je rekla clanu moje porodice da to moze da se desi i desava se muskarcima da posle mokrenja nekad i padnu u nesvest.Bas sam se iznenadila ali eto cula sam da je moguce.
Znas,za svaki slucaj proveri i nemoj se oslanjati samo na ovo!
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

hvala na odgovorima al jos jednom da kazem------
tamaraft-nemam problem vec 10 godina sa pritiskom kad ustanem (imao sam tad i sasvim drugi osecaj i tad su mi rekli da je od naglog ustajanja i prevazisao sam taj problem) a sad je tacnon mokrenja--iskljucivo--evo juce nisam smeo da pijem puno tecnosti da ne bih imao nagon ujutu i nije mi se mokrilo-otisao u kupatilo -malo sam osetio nagon da mokrim al prvo sam se obrijao i umio i oprao zube i tek onda mokrio i nista nisam osetio lose.
Lekove uzimam vec dugo -a nisam osetio ovaj problem a i prosle godine kad ih nisam uzimao imao sam slican problem-jos gore-bas sam mislio da cu pasti,,isto nakon mokrenja--ZASTOOO?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ako duze vreme ili par godina niste menjali terapiju mozda je vreme da to uchinite!
I iz tog razloga se obratite lekaru opshte prakse!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
daso
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 2:46 pm

Post od daso »

Ako gubiš više tekućine nego što je unosiš onda izmokravanjem može opasti tlak. Isto ne pomažu ovi silni lijekovi koji koristite za Vaše stanje jer mogu oboriti tlak, naročito ujutro. Provjera i po potrebi korekcija terapije i više tekućine, dobro se hraniti, više soli. ( i naravno provjeravati vaš tlak)
Samo se obrati liječniku pa će se već naći bolesti.
Odgovori