Prgram "Pegaz"

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Tom-Tom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 11:15 pm

Prgram "Pegaz"

Post od Tom-Tom »

Da li neko nesto tacnije zna o cemu je rec.Naime cuo sam da pomenutim programom "Pegaz" se ukljucuju u besplatno lecenje osobe sa hepatitom "C" .To podrazumeva kompletni visemesecni tretman lekovima iz uvoza koji su inace veoma skupi.O cemu se radi?
anna7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 06, 2006 12:00 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od anna7 »

Ja sam cula da je Pegaz veoma efikasan. Jedan moj prijatelj koji ima hepatitis C vec godinu dana leci. On je uspeo da ga drzava finansira/ prosao je niz nekih testova/ u tome. Svake nedelje je primao neke inekcije i pio taj lek.Uskoro treba da proveri transamiaze i da vidi da li je izlecen.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Evo ti informacija iz prve ruke: MM se leci Pagazusom od hepatitisa C. Godisnje 180 ljudi dobije besplatno tu terapiju, a on je imao srece da upadne u tu grupu. Inace, terapija kosta 12.000 evra.

Inekcije Pegazusa se primaju jednom nedeljno, a lek koji se uz to koristi, zove se Copegus, i uzima se svaki dan po shemi koju dr odredi na osnovu nalaza svakog pacijenta ponaosob.

U zavisnosti od genotipa, koji se odredjuje PCR-om, terapija traje 24 ili 48 nedelja.

MM je primio 30 do sada, i ostalo mu je jos 18.

Na tri meseca je bio negativan i transaminaze su se spustile na normalu, a sledecu kontrolu na HCV ce mu raditi kada zavrsi sa terapijom.

Toliko od mene, ako te zanima jos nesto, slobodno pitaj, bice mi drago ako mogu da pomognem. :wink:

Ovo su sve informacije iz prve ruke, tako da nije ono "rekla-kazala".

Pozdrav, Majja :wink:
Tom-Tom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 11:15 pm

Post od Tom-Tom »

Hvala Majja ako me sta jos bude zanimalo javi cu se. :)
Pegazis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 01, 2007 11:03 pm

Izlečen/Zalečen

Post od Pegazis »

Ja se nabrzaka registrovah samo da Tomtomu dam detaljnije podatke.

Naime, ja sam medju prvih 100 koji su počeli sa terapijom krajem 2004 Pegilovanim-intereferonom-Pegasys-om(proizvodjac ROCH Svajcarska) koji se ne pije već daje u obliku injekcije jednom nedeljno.Za ovu terapiju s ekaže da je kombinovana jer se uz injekcije piju i tablete Ribavirin (Roch i, mislim da ih proizvodi i nasa Galenika)ili Copegus.Pio sam 5-6 dnevno u zavisnsoti od krvne slike a kolicina tableta se odredjuje i po telesnoj tezini.

Virus sam jednogodisnjom terapijom zaustavio, nemoguće je tzv izbacivanje virusa, on s e učauri negde i miruje.Verovatnoca da se virus, nedajbože, opet aktivira se meri, čini mi se, sa samo nekoliko procenata.

Tomtom, srećno lečenje ako se odlučiš za Pegazis, mislim da sada novac nije problem jer ga Fond ima skoro pa dovoljno.

Vazno je, nazalost, da ti je jetra malo naceta da bi dobio besplatnu terapiju.

Moja jetra je bila fibrozicna a letos sam raio kolor dopler i ultra zvuk te mi je dr rekao da virus i niej napravio neku stetu.
Ili se je jetra kada je virus postao neaktivan - regenerisala.

Stojim na usluzi ako ti treba jos neka informacija

([email protected]) ,

jer mi koji smo bili na terapiji imamo apsolutno sve informacije u malom prstu.

Ponekad se desi da, nazalost, znamo o hcv-u , fibrozama, cirozama, dijetama i terapiji vise od pojedinih lekara.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Re: Izlečen/Zalečen

Post od majja »

Pegazis napisao:J

Virus sam jednogodisnjom terapijom zaustavio, nemoguće je tzv izbacivanje virusa, on s e učauri negde i miruje.Verovatnoca da se virus, nedajbože, opet aktivira se meri, čini mi se, sa samo nekoliko procenata.

Ili se je jetra kada je virus postao neaktivan - regenerisala.

Ponekad se desi da, nazalost, znamo o hcv-u , fibrozama, cirozama, dijetama i terapiji vise od pojedinih lekara.

Samo bih da se ubacim................da li ce se virus ponovo aktivirati, zavisi i od genotipa virusa. Kod nekih je sansa za povratak i do 60-80%, ali zavisi i od srece........ najtezi genotipovi su 1 i 4 podtipovi (a i b). 2 i 3 imaju mnogo vece sanse, sto ne znaci da ni ova prva dva nisu uspesno izleciva, ali u mnogo manjem procentu.

Vidim da si bio na terapiji 2004. da li si se od tada testirao i kada poslednji put??!!

Jetra se regenerise i od same terapije, tako da je moguce i da je to uticalo na njen oporavak. :wink:

A sa ovim poslednjim se apsolutno slazem, jer su lekari o ovom virusu jako malo obavesteni, a ko se nadje u toj prici kopa na sve strane i informi se se na sve moguce nacine! :(

Pozdrav, majja :wink:
Odgovori