Interesuje me kako da delujem-zivim/radim kako bi preventivno delovao na pojavu zeludacnih bolesti kao sto su cir,i slicno.
Inace imam 21 godinu(na leto 22),nisam preterano pod stresom(samo ponekad)
Ovo me interesuje zbog toga sto mi se sinoc desio neki bol u zeludcu,ne jak,onako slab do umeren,kao grc misica(znaci onaj bol kao i kad boli stomak samo u gornjem delu stomaka a ne u donjem) u intervalima od po par minuta-pa prestane na par minuta i tako ponovo i to je trajalo mozda pola sata i prestalo samo od sebe.Da napomenem,sat-dva pre tih bolova sam jeo sendvic sa kobasicom,kackavaljem i gorgonzolom(u crnom hlebu).
Takodje me interesuje da li gastritis ili kiselina u zelucu mogu da dovedu do pojave cira ili nekog drugog oboljenja.
Inace sa zelucem sam imao probleme leta 2004 i to zbog Kreatina koji sam uzeo na svoju ruku,i koji mi je izazivao mucninu(ali ne i povracanje),pad apetita,tezinu posle hrane,sve u svemu smrsao sam 10 kg,i javio mi se strah od hrane.Kada sam video da to nece samo proci otisao sam kod gastroentrologa,koji mi je prepisao Rurprut tablete i tada mi je tezina u zelucu prestala i vratio sam se u normalu
Dakle u zivotu jedino taj problem sam imao sa zelucem(ni malo prijatan) a kod mene u porodici niko nije imao cir niti neko slicno oboljenje(ni u familiji)
Prevencija čira i drugih zeludacnih bolesti i par pitanja
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin