Prevelika mrsavost!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
draganf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 26, 2010 10:31 pm

Prevelika mrsavost!

Post od draganf »

Imam 14 godina (muski pol), i imam problem kao sto stoji u naslovu.
Ruke (ne samo ruke vec i drugi delovi tela) su mi tanki ko stapovi (ne bas ko stapovi :D ali tanki), i ja bi reko da je mozda ovo do ovakve gradje kostiju, ne znam.
Kad sam bio beba, i nisam puno jeo ali nisam bio mrsav. Kako sam stario, valjda, sve sam mrsaviji bio. Ali i kosti su mi, nekako tanke. Mislim da imam veoma brz metabolizam, ne znam u cemu je problem jer ja uopste ne jedem toliko malo da ovako izgledam!
I pre nekih 8-9 meseci poceo ja nenormalno da jedem, a od svoje 10 godine svake subote mi otac pravi palacinke i pojedem minimalno 4-5 a maksimalno 6 a u nekim slucajevima 7 :D .
Poceo sam da jedem ko lud, da bih se popravio, poceo malo i sklekove da radim da bih se razvio ali to je bilo kratko i prestao sam da radim. I ja i dalje mrsav kao tad.
Da li ima spasa - da sto vise jedem i da vise radim sklekove i takve stvari (ako treba, kazite mi koje vezbe da radim da bih se malo razvio), ili mi je jednostavno takav metabolizam ili mi je takva gradja da nema spasa?
Napominjem - uopste ne jedem malo, uvek jedem MASNO, znaci jedem stalno virsle, slanine, pa cak i KOZU od ribe... I nije da jedem vise nego sto mogu nego jer mi se jede. Sta biste mi vi predlozili?
draganf
Novi član
Novi član

Re: Prevelika mrsavost!

Post od draganf »

Znaci kako da se ugojim?
Mene malo i strah da ne nabijem masnocu u krvi ali samo zelim da se popravim :x :cry:
P.S. izvinite zbog duplog posta nisam mogao da editujem prvi.
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Post od zdravo »

Mozda imas pantljicaru? :) Nije poenta da natrpas u sebe sto vise razne hrane, potrebno je da tvoju ishranu prati neki nutricionista. Da li je jos neko u porodici slicne gradje kao ti?
draganf
Novi član
Novi član

Post od draganf »

zdravo napisao:Mozda imas pantljicaru? :) Nije poenta da natrpas u sebe sto vise razne hrane, potrebno je da tvoju ishranu prati neki nutricionista. Da li je jos neko u porodici slicne gradje kao ti?
Niko nije.
Otac mi je debeo, imam 2 brata, stariji je ranije bio bucmast a kad je poceo da ide u teretanu, razvio se, smrsao i sad je onako taman, najstariji je valjda bio mrsav mozda ko ja ali posle se ugojio.
Meni stariji brat kaze da radim sklekove i trbusnjake jer kaze mi da ce onda mi se i ruke malo razviti...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

U cilju povecanja misicne mase vredi se baviti samo ozbiljnim treniranjem! Ako postoji neki sport koji te zanima onda se svakako uclani u neki klub i pochni sa treninzima.

Ali s obzirom da si josh uvek u periodu razvoja i rasta NIKAKO nemoj da se bavish dizanjem tegova i velikih tezina.

U letnjem periodu se posveti plivanju a u medjuvremenu pochni sa izolovanim vezbama za jacanje misica celog tela ali ne sa tegovima tj dodatnim otporom vec samo neka otpor bude tvoje telo. To su svakako trbusnjaci, uski i siroki sklekovi, propadanje, zgibovi.

Ali ovo ne znachi da treba da 10 sati dnevno vezbas i samo time da se bavis, ti si muska osoba u razvoju, metabolizam je sa razlogom ubrzan i nema svrhe boriti se protiv prirodnih mehanizama i hormona koji sada u tebi "divljaju" :)

Nemoj te opterecivati, iako je u poslednjih par godina porastao broj gojazne dece josh uvek je vishe onih koji su u periodu puberteta mrsavi, to je donekle normalan proces jer tvoje telo se razvija, raste, rasporedjuje drugachije nego onako kako je to bilo dok si bio dete, odrastas i shvati ovaj period samo kao fazu u odrastanju.

Nikako nemoj da dozvolis sebi da se opteretish prichama drugih, izgledom drugih, pa ni svojim, koliko god da je to bitno u danasnje vreme mladoj osobi kao sto si ti, moras da vodis rachuna da i kada vezbash to ne chinish na svoju stetu - ovo posebno pisem zbog toga shto vecina mladih mushkaraca odlazi u teretanu, ponesu ih priche o mishicima kao iz kataloga pa naprave vecu stetu svojim zglobovima i misicima i kichmi,a da ne prichao o drogiranju i pijenju kojekakvih preparata i koktela...

I nemoj da zurish nigde, organizam ima svoj tempo kojim raste i razvija se, ne mozesh ga puno ubrzati, a nepravilnim vezbanjem i nepravilno doziranim vezbama ga svakako mozesh unazaditi!

Mlad si, zdrav, pusti ti svoj organizam da raste i razvija se kako on hoce, bitno je da postujesh svoju porodicu, da se hranish raznovrsno, da odrzavash higijenu, edukujesh se, druzish sa ljudima i razvijash SVOJE mishljenje a ne nechije tudje.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
draganf
Novi član
Novi član

Post od draganf »

tamaraft napisao:U cilju povecanja misicne mase vredi se baviti samo ozbiljnim treniranjem! Ako postoji neki sport koji te zanima onda se svakako uclani u neki klub i pochni sa treninzima.

Ali s obzirom da si josh uvek u periodu razvoja i rasta NIKAKO nemoj da se bavish dizanjem tegova i velikih tezina.

U letnjem periodu se posveti plivanju a u medjuvremenu pochni sa izolovanim vezbama za jacanje misica celog tela ali ne sa tegovima tj dodatnim otporom vec samo neka otpor bude tvoje telo. To su svakako trbusnjaci, uski i siroki sklekovi, propadanje, zgibovi.

Ali ovo ne znachi da treba da 10 sati dnevno vezbas i samo time da se bavis, ti si muska osoba u razvoju, metabolizam je sa razlogom ubrzan i nema svrhe boriti se protiv prirodnih mehanizama i hormona koji sada u tebi "divljaju" :)

Nemoj te opterecivati, iako je u poslednjih par godina porastao broj gojazne dece josh uvek je vishe onih koji su u periodu puberteta mrsavi, to je donekle normalan proces jer tvoje telo se razvija, raste, rasporedjuje drugachije nego onako kako je to bilo dok si bio dete, odrastas i shvati ovaj period samo kao fazu u odrastanju.

Nikako nemoj da dozvolis sebi da se opteretish prichama drugih, izgledom drugih, pa ni svojim, koliko god da je to bitno u danasnje vreme mladoj osobi kao sto si ti, moras da vodis rachuna da i kada vezbash to ne chinish na svoju stetu - ovo posebno pisem zbog toga shto vecina mladih mushkaraca odlazi u teretanu, ponesu ih priche o mishicima kao iz kataloga pa naprave vecu stetu svojim zglobovima i misicima i kichmi,a da ne prichao o drogiranju i pijenju kojekakvih preparata i koktela...

I nemoj da zurish nigde, organizam ima svoj tempo kojim raste i razvija se, ne mozesh ga puno ubrzati, a nepravilnim vezbanjem i nepravilno doziranim vezbama ga svakako mozesh unazaditi!

Mlad si, zdrav, pusti ti svoj organizam da raste i razvija se kako on hoce, bitno je da postujesh svoju porodicu, da se hranish raznovrsno, da odrzavash higijenu, edukujesh se, druzish sa ljudima i razvijash SVOJE mishljenje a ne nechije tudje.
Hvala na odgovoru.
Trenirao sam plivanje kratko vreme ali sam prestao. Nikako ne pokusavam sa tegovima vec samo radim sklekove i trbusnjake, a kad bude bilo toplije vreme trcacu oko parka da razvijem i noge.
zlaja666
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2012 5:12 pm

Post od zlaja666 »

178-visina,61-kilogram..kako da se ugojim nekih 10-15kg.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Zlaja
ako si otprilike istih godina kao draganf
nemoj puno da brines-to je period kad se tako telo IZVUCE- u visinu al posle ce se to popuniti--samo treba da se bude aktivno pa bilo kako-a nikako preterivati kao sto i Tamara kaze.
Mozete probati sa Plazma keksom-ja sam bio mrsav i sa plazmom sam poceo da se malo gojim al hvala bogu nikad previse-sad imam 70 kg i 175cm i 53 godine a imao sam sa 18 god. 176cm i jedva 60 kg al radio sam fizicki posao i trcao plus.
Islo je po 1 kg godisnje nakon dvadesete god. i tu stalo na 70kg i tako vec dvadesetak godina
SAMO BUDITE AKTIVNI I NE BRINITE_sve ce se to samo srediti--bolje da ste mrsavi nego debeli u svakom slucaju
Odgovori