preterano podrigivanje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
ivan2505
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 27, 2011 10:51 pm

preterano podrigivanje

Post od ivan2505 »

pre tri - cetiri meseca sam, iz cista mira, poceo izuzetno mnogo da podrigujem. za mene je to neobicno i neprijatno. nisam od onih kojima je svejedno kada i pred kim ce da podrignu. nikada nisam imao bilo kakve tegobe sa zeludcem, ne pusim vise od sest godina, alkohol ne pijem, redovno trcim, hranim se pet - sest puta dnevno, ali to su manji obroci... jedino u cemu, mozda, preterujem je kafa. popijem svaki dan 3 do 5 soljica kafe. sve u svemu, trudim se da se ponasam i zivim zdravo. nemam osecaj "pecenja" u zeludcu, nista me ne boli, nemam kiselinu, samo pomalo osecaj tezine, kao da ne varim kako treba... i naravno, strasno mnogo podrigujem. evo, sad je skoro podne, a ja sam od osam casova podrignuo sigurno preko 300 puta. u apoteci su mi rekli da je moguce da je u pitanju helikobakterija, zeludacna kila ili sta vec... da li neko ima neki savet, a da to nije odmah odlazak kod lekara, posto za to treba izdvojiti previse vremena, kojeg ja bas i nemam... hvala, unapred...
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Re: preterano podrigivanje

Post od angelika »

Mozda pijes previse gazirana pica ili u zurbi brzo jedes pa naglo nagutas i vazduha? U oba slucaja se desava cesce podrigivanje. :) Nije opasno. Meni kad ponekad tesko sedne hrana, cak prija da podrigucnem..... ali mi bas ne ide....bez Knjaza Milosa! :P Nije bas pristojno ali meni kad uspem izazvati podrigivanje bude lakse na stomaku. :wink: U svakom slucaju to zavisi puno od vrste hrane i pica. Ne mora biti bolesno stanje!
ivan2505
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 27, 2011 10:51 pm

Post od ivan2505 »

ne verujem da je to. jedem ceo zivot na isti nacin. zasto bi se tek sad pokazalo da je to uzrok? ovo se pojavilo bas odjednom. i sve je gore i gore.
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

Morat ces onda sacekati da neko iz struke ti odgovori.... :) Ja ti rekoh sta meni zna biti uzrok.
Znam da psihosomatski prbl. takoder moze biti uzrok ucestalog podrigivanja......neki probl. sa zucnim sokovima.......Ipak mislim da ti je najpametnije ipak otici kod lekara i videti sta je uzrok. Pozz!
ThePilot
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 18, 2010 7:39 am

Post od ThePilot »

Pokusaj da dan zapocenes sa casom vode,umesto standarde kafe...barem meni je to pomoglo...i ja sam jedno vreme kao svinja podrigivao,sve zbog prevelikog komzumiranja caja
pozz :wink:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

pokusajte da produzite zvakanje svakog zalogaja, i da ne gutate odmah hranu posto je stavite u usta
Odgovori