preteran apetit,gojaznost

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Jojo84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 23, 2012 9:32 am

preteran apetit,gojaznost

Post od Jojo84 »

ovako, imam problem sa viskom kilograma..preciznije najvise imam sala na stomaku. pre sam imao bolji misicni sastav, a sada noge i ruke su mi tanke a stomak je jako izrazen..ne mogu da kazem da se bas kvalitetno hranim jer posao kojim se bavim ne dopusta mi da non stop visim u kuhinji i spremam zdravu hranu..takodje imam problema ako ne jedem 3,4 sata, imam napad nesvestice koliko sam gladan..jedem dosta "pekarske" hrane.. :roll: i svaki put kad se najedem srce mi tako jako lupa da mislim da ce da mi iskoci...imam 27 godina, visok 170, i 86kg... molim za neki savet :-?
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: preteran apetit,gojaznost

Post od Cat »

Šta znači 'nemam vremena da nonstop visim u kuhinji'? Kakvo ti je radno vreme? Možeš li da nosiš hranu na posao? Šta jedeš od 'pekarske' hrane? Šta obično jedeš preko dana?

Preteran apetit može da bude i od stresa.
SanjaS.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 23, 2012 1:21 pm

Post od SanjaS. »

Jojo84 napisao:ovako, imam problem sa viskom kilograma..preciznije najvise imam sala na stomaku. pre sam imao bolji misicni sastav, a sada noge i ruke su mi tanke a stomak je jako izrazen..ne mogu da kazem da se bas kvalitetno hranim jer posao kojim se bavim ne dopusta mi da non stop visim u kuhinji i spremam zdravu hranu..takodje imam problema ako ne jedem 3,4 sata, imam napad nesvestice koliko sam gladan..jedem dosta "pekarske" hrane.. :roll: i svaki put kad se najedem srce mi tako jako lupa da mislim da ce da mi iskoci...imam 27 godina, visok 170, i 86kg... molim za neki savet :-?
Kad jedete, nemojte jesti do sitosti. Između obroka napravite pauzu 3-4 sata, taman koliko ste rekli da možete istrpeti. Kad se naviknete na glad izbacite obrok neposredno pred spavanje (pošto pretpostavljam da jedete više od 3 puta na dan). Pokušajte da uvedete neku fizičku aktivnost u svoj život.
Jojo84
Novi član
Novi član

Post od Jojo84 »

pa mislim na to da nemam vremena da spremam zdravu hranu..radim po 12..14 sati dnevno...vecinu vremena sam u kolima..jednostavno nemam kad..jedem 2, nekad 3 puta dnevno i to je da se bas zasitim...i kad se zasitim, za 3,4 sata sam opet gladan..i to toliko gladan da imam osecaj ko da mi je pao secer i ko da cu se srusiti..
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Pada ti šećer jer jedeš nešto što naglo diže šećer u krvi a onda ga isto tako naglo obori...Zato i pitam šta jedeš.

Preporučila bih da iz pekare uzmeš neku integralnu kiflu ili integralni hleb i niskomasni jogurt, ostalo preskoči. Na poslu možeš uz sebe imati malo badema, lešnika, neku voćku, barena jaja, integralni sendvič sa tunjevinom i salatom...Neki ljudi skuvaju ceo ručak ujutru, spakuju ga u kutiju i nose na posao...Ne dozvoli da pregladniš nego jedi nešto na svaka 3-4 sata. Trebaće malo truda i prilagođavanja ali opet, tvoje zdravlje je u pitanju.
Jojo84
Novi član
Novi član

Post od Jojo84 »

a primetio sam da mi prija badem,lesnik, ustvari uopste prijaju mi orasasti plodovi... par puta sam tako uzeo u rinfuzu i grickao ceo dan i bas sam se super osecao... :) ugl jedem sve od belog brasna..ali vidim da cu morati da prekinem sa losim navikama.. :-? nadam se da mi nije ugrozeno zdravlje sa tom losom ishranom..mislim da mogu sve da popravim sa zdravijom hranom, da ne moram piti lekove, pa na kontrole ici itd.. btw, hvala na savetu, od danas cu praktikovati tvoj savet.. :wink:
Odgovori