prestao pusit i problemi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Re: prestao pusit i problemi

Post od ontario »

Svaka vam cast,cestitam od srca!
Ja sam pusac vec vise od 20 godina i veceras sam ispusila zadnju cigaretu iz kutije.Namera mi je od ujutro da prestanem pusiti.
Ne znam kako,samo znam da sam dosta isprepadana jer me u zadnje vreme dosta bole pluca,ostra bol.i nocu kasljem.
Ovde imaju da se kupe zvake u kojima ima nikotin,probacu bez toga,a ako ne onda cu uz pomoc zvaka.
To je za osvikavanje od pusenja.Ja nisam neki jak karakter,dacu sve od sebe da uspem.Drago mi je pa je ova tema otvorena.
Probala sam prije par godina,imala sam uzasnu krizu gde sam mislila da ce mi mozak i glava explodirati,imala sam pritisak u usima,mislia sam da cu poludeti :o :o :o
Sada sam cula da kriza traje sam 2min,i da treba odma ici prati zube ili u setnju.
Volela bih da cujem sta ste radili NEPUSACI za vreme krize?
Sada ja trebam vasu pomoc :wink: ......
Spekulatius SVAKA TI CAST DRUZE zaista si karakter :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

STA DA RADIM SA RUKAMA? :x
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vanjina mama »

A neki ručni rad?
:lol: :lol: :lol:

Kako je super kad mi nokat na kažiprstu više nije žućkast!!!!
U aprilu će biti tri godine kako ne pušim, i baš mi je super.
Da ne spominjem finansijski aspekat.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

e a kako ja moje roditelje da ubedim kada su neverovatno tvrdoglavi i 0 karakteri...puse valjda od kad znaju za sebe,tata oko 2 na dan,mama 1...najgore je sto ja udisem taj dim,ljute se kad ne sedim sa njim,a kada sedim onda mi smeta sam taj dim...no,ja podrzavam sve koji hoce da ostave pusenje,jer je to veliko zlo...nemojte samo da budete kao moja komsinica,nije pusila oko 2-3 nedelje i onda je muzu govorila kako ne pusi,a kod nas je dolazila na kafu samo da bi koju zapalila...i sada eno je,opet,kao turcin...
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Svaka ti cast Vanjina mama,bravo za tebe!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Ja nisam danas pusila citav dan,imala sam par puta krizu ali je prosla.Sada me hvata kriza,vec je skoro pola 10 navece....
Ne mogu da nisam radim jer imam problema sa kicmom,mislim sedenje mi jako smeta.Nisam sada u stanju da strikam,pojma nemam sta bih drugo mogla.Imate li jos kakvu ideju za mene?
Slavko verujem da ti je tesko jer tvoji puse,nikotin je kao droga,jako ga je tesko ostaviti mislim bar meni.....
Ja i muz smo pusacu ali vecinom pusimo na balkonu ili pore=d samih vrata od balkona koji su sirom otvorena pa i ako je -30 zato u mojoj kuci nema dima nikada.Mala ima asmu a inace ja sam pusac pa mi smeta kada udem gde ima dima.
Vanjna mama koliko je trajala kriza?
Da li si sta koristila?
Pozdrav za sve vas
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vanjina mama »

Nisam koristila ništa!
Osim trudnoće, hehehehehe

Ne stvarno, nisam ništa koristila. Imala sam samo svoje dete u vidu, isto kao što bi i Vi trebalo da imate.
Zamislite samo da svaki put kad zapalite cigaru, Vaše dete može da zatraži pumpicu.
Jeste atak na majčinski instinkt, ali radi, provereno.
Ako zbog sebe ne biste nikad prestali da pušite, prestanite zbog deteta.

I mesite kolače!!!!
Kad mesite, ništa drugo ne možete da raditre sa rukama!!!!!
mmmmmmmm, muffins, mmmmmmmmmmmmmmmmmm
:lol: :lol: :lol:
spekulatius
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 6:07 pm

Post od spekulatius »

ni ja nisam nista koristio, osim vec nekih uobicajnih i svima poznatih metoda: kospe, zvake, menthol bombonice, itd. ja sam kad me uhvate krize isao na trcanje, nije lako ali je defintivno dobra terapija, i da mnogo jabuka sam jeo, bash su mi pomagale. jednu noc sam imao strasnu krizu i izasao sam iz stana iako je bilo prilicno kasno i po apotekama trazio nikorete(zvake s nikotinom) sreca pa ih nisam nasao. evo sad, gotovo dvije godine kasnije, tvrdim da je bar u mom slucaju najvaznija bila celicna volja za prestankom, zelja za zdravim zivotom, ali prije svega mora se rascistiti sa sobom i prelomiti, bez toga se ne moze pobijedit. nakon toga sam siguran da mi je autosugestija jako puno pomogla, kada sam upadao u kriza i kada sam razmisaljo o zivotu bez cigara uvijek sam si govorio kao je to novi zivot, kako ce biti puno kvalitetniji, kako cu moci uzivati u mirisima i okusima, kako necu imati odvratni nikotinski zadah, kako cu vrijeme posveceno cigarama moci posvetiti necemu puno vaznijem, kako to nije mala suma novca, itd. dnevnu kolicinu novca koju sam davao za cigarete sam pretvarao u voce i tjerao se da bar u tom periodu jedem toliko svjezeg voca i povrca, jer sam znao da u periodu pusenja jako malo vitamina unosio u organizam, ne zato sto nisam imao novca nego zato sto su cigarate uglavnom ubijale zelju za vocem....
Odgovori