Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
ja vec par godina nisma uzimala nista za alergiju (ranije tefen, bronal . .), ali poslednjih nedelja mi alerg. kijavica ne da mira
meni je presing ok ...
oprostite ako spamujem ovde, ali da ne otvaram bezveze novu temu...
imam sina od 25 godina sa tezim disajnim problemima usled alergija na razne poleni, ambroziju, prasinu + sinusne upale zbog klime.
koristi tablete rinasek i inhalira se inhalatorom uz lek pantenol.
zanima me postoji li neko trajnije resenje od toga i moze li kontinuirana upotreba rinaseka (recimo po dve-tri kutije svakog proleca i jeseni) da osteti organizam?
Ja mislim da bi trebalo da uzima nesto kao presing ili da ode na alergo test. Rinasek uzmem samo da mi otkloni simptome gripa i prehlade, a mislim da je u tolikoj kolicini ako se uzima stetan. Inhalacije su ok sa pantenolom, ispiranje nosa fizioloskim rastvorom i uzimanje tableta za alergiju poput presinga postoje jos neke koje se piju svakodnevno i koje su bas za alergiju. Najbolje bi bilo da se posavetuje sa lekarom.
radio je zimus alergo test na osnovu cega je i dobio instrukcije alergologa.
pressing je koristio i nije smirivao probleme u dovoljnoj meri, pa je presao na rinasek iz tog razloga.
mozete li preciznije da mi objasnite stetnost rinaseka i postoji li neki drugi lek (a da nije presing) koji smiruje svrab i iritacije?
Za alergijski rinitis moze se koristiti i sprej Nasonex, on je jedan od najboljih na trzistu, inace terapiju odredjuje lekar, a sprej kosta oko 1000-1500 din, ali je najbolji. Ja sam ga koristio nekoliko puta po 10-ak dana, i tacno se oseca kako prociscava nos usled koriscenja.
postoje i drugi lekovi koji su za alergiju a nisu presing. Ima ih u apotekama samo sto ja sad ne mogu nijednom da se setim imena. U svakom slucaju probajte da potrazite u apotekama uz pomoc lekara ili farmaceuta. Oni se mogu piti duzi vremenski period.
Sto se tice rinaseka i u uputstvu pise da ga ne treba koristiti duze od 7 dana. Iz price sad nista pouzdano sam cula da je predugo koriscenje napad na zeludac i farmaceuti su savetovali da se ne koristi dugo kad sam ga kupovala, uvek ga imam u kuci kad se prehladim i onda popijem po jednu dve veceri tabletu i stvarno ublazi ili takoreci otkloni simptome prehlade i gripa. Vecinu ljudi rinasek uspavljuje provereno i mene nakon sat vremena sam gotova kad ga popijem.