Preskoci srca, znojenje dlanova i nemogucnost prvog sna

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
nikolacube
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 16, 2017 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Preskoci srca, znojenje dlanova i nemogucnost prvog sna

Post od nikolacube »

Pozdrav. Imam 27.godina, otac sam dvoje dece. Imao sam neke stresove pre tri godine, pre nego sto sam dobio prvo dete, i tu su poceli preskoci srca, i povecano znojenje dlanova, mada to sa dlanovima vucem od malena, kada sam radio kontrolni u skoli i u slicnim stresnim situacijama. Ti preskoci se javljaju nekad vise puta, a neki period se uopste ne javljaju, i nemaju veze sa raspolozenjem i stresom. Posle godinu dana agonije sam otisao na detaljan kardioloski pregled, ukljicujuci i test opterecenja. Tu je bilo sve super. Simptomi su se nastavili, i odlucio sam da uzmem holter ekg-a, i uverim doktora da zaista ima tih preskoka, i ako ga obican ekg nije uvatio. Nedugo pre ovog sam morao da se preselim u drugu zemlju, radi bolje placenog posla, tu su se javili novi simptomi, gde mi se jedno ili drugo uvo toliko zacrvene i upale da mi smeta, pritisak mi je normalan u tim situacijama. I da, holter mi je bio uredan, i ako nisam zabelezio taj dan ni jedan preskok, koji sam zeleo da se desi bas tad. E sada, od tada je proslo godinu dana, i dobio sam jos jedno dete. Trenutno sam u inostranstvu, i non stop sam psihicki opterecen, zbog nemogucnosti da provodim vreme sa porodicom. Pitanje koje nisam mogao da nadjem na internetu, ili simptom koji sada imam. Nocu, kada legnem oko 11h, opustim se, i pred ulazak u san se samo cimnem, i kao da nemam snage da se pomerim, preznojavam se i osecam veliki strah. Isto mi se desavalo da se probudim oko 1 i da sam toliko uplasen da ne znam sta bih radio sa sobom, u tim trenucima mi je pritisak 150 sa 90 ili 100. Citao sam o napadima panike, ali nije napad kada kad god zaspim da me probudi, jednostavno ne mogu da zaspim pre 1, od 23 do 1 se probudim dvadeset puta, kad god da zadremam. Poceo sam da se plasim kada odem u krevet. Kada se vratim kuci, planiram da odem kod psihijatra, ali vas molim za neki savet dok ne dodjem. Osecaj je uzasan. Ne uzimam nikakve lekove, ali imam Bromazepam.
fisherkrko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 17, 2012 6:11 pm

Re: Preskoci srca, znojenje dlanova i nemogucnost prvog sna

Post od fisherkrko »

Kakva ti je volja, raspolozenje tokom dana, jesi li nervozan, strepis li bez razloga, kakav ti je apetit, san?
nikolacube
Novi član
Novi član

Post od nikolacube »

Radim elektro instalacije, sto nije bas lak fizicki posao, nije mi stresno na poslu. Jedino me muci sto je zena sama sa dvoje male dece, a ja nisam u mogucnosti da budem sa njima. Jedem super, nemam problem sa tim. Nisam gojazan. San mi je super, ali tek posle tih svih napada budjenja sto imam, i to tek od 1h iza ponoci uspem da zaspim i ne probudim se do ujutru. Problem mi je samo tih dva sata pocetka sna, uzasni osecaj lupanja srca, i velikog straha
fisherkrko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 17, 2012 6:11 pm

Post od fisherkrko »

nikolacube napisao:Radim elektro instalacije, sto nije bas lak fizicki posao, nije mi stresno na poslu. Jedino me muci sto je zena sama sa dvoje male dece, a ja nisam u mogucnosti da budem sa njima. Jedem super, nemam problem sa tim. Nisam gojazan. San mi je super, ali tek posle tih svih napada budjenja sto imam, i to tek od 1h iza ponoci uspem da zaspim i ne probudim se do ujutru. Problem mi je samo tih dva sata pocetka sna, uzasni osecaj lupanja srca, i velikog straha

Sta je u pitanju reci ce ti psihijatar, lici na anksioznost, a to se na duge staze ne leci bromazepamom.
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 31, 2008 2:46 am

Post od Nambr1 »

Dobrodosao u klub anksioznosti :)
Idi kod psihijatra ...
nikolacube
Novi član
Novi član

Post od nikolacube »

Hvala na odgovorima, sada cu potraziti strucnu pomoc.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Једноставно се бојиш да не умреш и због тога не можеш да спаваш.

А оно прескакање срца, 99,9% је од мањка магнезијума.
nikolacube
Novi član
Novi član

Post od nikolacube »

aaaca napisao:Једноставно се бојиш да не умреш и због тога не можеш да спаваш.

А оно прескакање срца, 99,9% је од мањка магнезијума.
Jel mogu to da resim nekim tabletama magnezijuma?
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 31, 2008 2:46 am

Post od Nambr1 »

Ne, jer ti nemas preskakanje srca ...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Магнезијум ће ти решити прескакање а вероватно и психички замор. У сваком случају не може шкодити да пробаш нарочито због тога што је особама под стресом дневно потребно око 500mg магнезијума. Моја препорука је за марку NowFoods. И немој да га пијеш пред спавање јер би лако могао да те разбуди. И обавезно се пије уз храну.
Odgovori