preskanje srca kod adolescenata

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
tina89.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 9:53 pm

preskanje srca kod adolescenata

Post od tina89. »

Imam 18 godina i imam prolem sa preskanjem srca i ubrzanim ritmom...
Nisam znala za to dok mi to nisu otkrili na sistematskom pregledu.
Isla sam kod lekara i rekao mi je da to nije nista opasno-nosila sam holter koji je pokazao da meni srce preskace samo kada mirujem,a kada je pod naporom radi normalno.Pila sam inderal 3 meseca i te extrasistule su se izgubile,a onada je holter pokazao da ih jos imam. Zatim sam pila verapamil i propafen i jos imam ta preskakanja.i sada nosim holter i videcu da li mogu da zivim normalno i bez tih lekova!Nemam nikakve bolove,ali se plasim da li je to ozbiljno i da li ce imati neke ozbiljnije efekte po moje zdravlje... :(
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Tina to sve što vi pričate može biti bezazleno ,i na nervnoj bazi ,kako bi lekari rekli ,kad ne mogu da ustanove dijagnozu!

Ali.....

Da li je Vama određen uzročnik aritmija i tahikardija!?
Da li ste radili analize na viruse !?
Da li Vam je urađen ultrazvuk srca?
I dobar kardiološki pregled (ne onaj sistematski)?

Tek kad sve to uradite i kažu Vam da je uredu ,onda moguće da su iritirane na ''nervnoj bazi''!

Pozdrav!
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

minjab, ne mislim d aoni misle da su na nervnoj bazi - ajde jos za Inderal i da kazem da ga daju sakom i kapom, ali Prpopafen je vrlo ozbiljan antiaritmik i ne verujem da bi joj ga dali onako. Neophodan je veoma ozbiljan kardioloski pregled, ultrazvuk, eho dopler srca, test u naporu, test na viruse, dakle temeljan kardiolski dijagnosticki paket da se vidi sta se desava odnosno zasto postoje aritmije.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Garfild upravo tako,slažem se ,zato sam i pitala da li su odrađeni nalazi (svi oni odozgo) .
Ja sam 5 godina pila inderal ,zato što su mi ''odokativno '' prepisali zbog tahikardija i ........na kasnijim ozbiljnijim pregledima ,prvo nije trebalo uopšte da ga konzumiram a potom nije lečen uzrok ,,na žalost !

Zato bi trebalo naći uzrok ,kao što kažete, odakle aritmije!
tina89.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 9:53 pm

Post od tina89. »

Ja sam isla kod kardiologa-i privatno,kao i u bolnici. Radila sam ultrazvuk srca,test u naporu(mogu da izdrzim sva cetiri nivoa i puls mi je bas visok-oko 170),CRP test i kazu da nemam nikakvo zapaljenje.Danas je proucio one analize sa holtera i rekao mi je da ne moram vise da pijem lekove,da je ovo normalno u pubertetu i a moze biti na nervnoj bazi.Da je bitno sto mogu da izdrzim napor i sto mi tada srce ne preskace.Ja sam se bas plasila dok sam pila te lekove jer znam da to nije nimalo naivno i da moze imati posledice. Ipak sam ih pila oko pola godine..
Mislim da ce sada bit sve u redu...
Hvala vam puno na odgovorima.
Veliki pozdrav! :wink:
Odgovori