Preskakanje srca

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Preskakanje srca

Post od girl_from_nowhere »

Imam 25 godina, zdrava sam. Jedino sto imam je prolaps mitralne vavule, ali kako pise na nalazu "bez veceg hemodinamskog znacaja", zbog cega idem na kontrole po preporuci kardiologa svake dve godine i radim ultrazvuk. Pre par godina pojavile su mi se ekstrasistole tj. preskakanja srca, pozalila sam se kardiologu i on je rekao da je to normalno i ako budu ucestale da mu se javim. Nisu bile, obicno je preskakalo kad sam pod stresom, ostim ih kad legnem da spavam, par puta preskoci i to je to.

E tu pocinje trenutni problem. Nisam ih imala mesecima, i preksinoc pocne da mi preskace srce kao ludo, a nisam ni pod kakvim stresom. Brojala sam, recimo otkuca 50 puta normalno, i onda preskace 5-10 puta zaredom :o I nocas isto tako. Prvo sto ne mogu da zaspim od straha i neprijatnog osecaja pa se cim osetim prvo preskakanje prevrcem po krevetu da ne bih osetila ostala, drugo kad god se probudim u toku noci iscekujem da krene da preskace, i krene, i onda opet ne mogu da zaspim, i trece stvarno me zabrinjava sto su toliko ucestale.

Kad razmisljam o uzrocima, posto stres definitivno iskljucujem, pitam se da li je moguce da je od toga sto sam na dijeti (unosim 1200-1400 kalorija dnevno, i jedem pretezno zdravu hranu vec dva meseca), ili mozda od toga sto preterujem sa vezbanjem, 5 puta nedeljno po dva sata, malo sa tegovima, malo kardio, isto dva meseca s tim sto sam ovakav tempo udarila poslednje 2 nedelje? Ne mogu da smislim ni jedan drugi uzrok, pa sam htela ovde da pitam za misljenje i savet... Da li da odem kod kardiologa ili da sacekam jos par dana da vidim hoce li se smiriti? I, stalno sam u strahu da ce srce da prestane da mi radi ili da cu doziveti srcani udar, jel to opravdan strah? :cry:
Odgovori