Imao sam problema sa hijatus hernijom (sve sto ide uz nju ukljucujuci i preskakanja srca), koju sam operisao pre 3 meseca. Ta preskakanja su se potom nastavila i cini mi se intenzivirala.
Javljaju se skoro svaki dan, nekad ih osetim u visini srca, nekad nize u visini zeluca. Primetio sam da se pojave uglavnom u 3 situacije: kad je hladno, kad obilno jedem ili na neki nagli pokret (saginjanje, naglo ustajanje, uvijanje tela po vertikalnoj osi...). Pracene su mucninom, nekad znojenjem i nisu nimalo prijatne. Znam da ih mnogi imaju, ali ove moje su bas neprijatne, kad se jave mogu samo da legnem i mirujem.
Hirurg kaze da nisu do zeluca koji je operisao. Kardiolog nije siguran. Nosio sam holter 24h i on je pokazao 7-8 ventikularnih i jos 10-15 onih blazih preskoka (ne mogu da se setim kako se zovu). Druge anomalije kardiolog nije pronasao.
Meni pak sve deluje kao da je povezano sa zelucem (on je sada prisiven za dijafragmu koju gura na gore ili vuce na dole i nekako mi se cini da to tako iritira srce).
Ima jos nesto u celoj prici, a to je konstantno nizak dobar holesterol; u poslednjih godinu dana: 1, pa 0.9, pa 0.95, sada 0.87. Inace ne pusim i zdravo se hranim, ali sam fizicki vrlo neaktivan. 37 godina imam. Ostatak krvne slike je OK. (Kazem, kardiolog nije ustanovio nista na srcu - slusalicama i ekg-om.)
UV abdomena je ok.
Ima li neko neku ideju? Mozda skener, rezonanca? Kog specijalistu jos da posetim? Nesto mislim da nisu na nervnoj bazi.
preskakanje srca i nisak dobar holesterol
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin