Imam 36 godina, dete od 4,5 god. i nikada ozbiljno nisam bila bolesna.
Prica pocinje oko Bozica. Odmor, praznici i sve to.
Probudim se ujutro beonjace mi krvavo crvene

. Desna ruka mi natecena, tacnije misic nadlaktice sa unutrasnje strane, misic podlaktice sa unutrasnje stranje, misic na dlanu kod palca. Da se razumemo, nije to mnogo nateklo, ali je na pristisak bolno i ukoceno. Traje to nedelju dana. Oci su se izbistrile za 2 dana. Pojavljuje se u medjuvremenu i slabost telesna, zeludac igra, kao muka mu je, ima i blage temperature 37 do 37,2C ponekad. Da, uz to me je grlo bolelo pa sam pila amoksicilin.
Bile su na krajniku nekakve 2 belo-zute tackice (angina?) koje su nestale kada sam na kraju popila i kutiju cliacila.
Dve nedelje skoro sve je bilo u redu.
A onda u martu dobijem grip.
Strasna stvar. Nista gore nisam prezivela. 7 dana temperature (4 dana 38 - 39C i samo brufen 600 je pomagao da padne na 37,8) . Naravno slabo se jede, samo pijem tecnot , glavu ne mogu da dignem, telo malaksalo. A da, prva dva dana sam grozno kasljala suvo, sve me bolelo,svi misici od tog kaslja. Pila sam prospan, pa se stvar malo smirila.
Sledece nedelje pocela sam da radim i naravno na poslu sam se vukla kao utvara. E,pa ima jos. Grip mi je pokrenuo sinuse i kosinuse, pa sam opet popila amoksicilin da se to malo sredi.

Sada ide ono sto mi nije jasno. Ja se i dalje osecam lose, povremeno u toku dana malaksalo, steze mi se grlo, lupa mi srce, probada me oko grudne kosti, lose fkusiram, misici na vratu i ramenima napeti povremeno kao strune, kao da mi se ljulja pod nogama, osecam pulsiranja srca i ko zna cega, cini mi se da mi je desna strana stomaka nesto veca od leve, sto je drugacije nego pre svega ovoka, povremeno osecam blaga ziganja u stomaku, desna strana (ruka, noga, rame, oko bubrega) kao da mi bride povremeno. Rec je o tome da se ja fizicki ne osecam kao pre. Kao da mom telu nedostaje snage i sigurnosti. Brzo se zamorim ponekada. Ovo pocinje ozbiljno da mi smeta u svakodnevnom funkcionisanju. Uradila sam analize krvi,gvozdje,secer, atg, atl, ureja, kreatin ili nesto slicno i sve je DOBRO.

A onda jedne veceri haos. Kao oticu mi zlezde na vratu, grlo se zatvara, jezik kao da se pomalo koci, gornje nepce kao da trne. Srce lupa cujem ga celim telom, ja kao da propadam. U stomaku i grudima me probada i steze. Pozovem hitnu, ljudi kazu dodjite. U kolima samo sto se ne onesvestim. Preplasena sam bila do ludila. Jedna jako ljubazna doktorka me onako sludjenu pregleda, snimi srce, pregleda analize krvi stare 5 dana, odslusa moju pricu i rece STRES. Saznadoh, a i stazisti naucise kako izgleda visece srce i da tu postoji neka blaga ishemija, sta god to bilo. Poslase me na urgentni internisti, a ona gastroenterologu, pa kuci. Sve u svemu niko nista nije uradio, a ja se osecala kao s Marsa pala.
Na povratku kuci isplakala se i osecala bezveze!
Odem kod svoje doktorke, ona mi napise neke upute : eho stomaka, ORL, hormoni stitne zlezde, i kaze da odem malo kod psihijatra.
Kupila sam i persen drazeje i retko popijem po jednu ili 2 dnevno. Malo me opuste, kad naidje nesigurnost misica tj. malaksalost, nervoza, lupanje srca.
E, pa sad ovako: procitala sam svasta i svoje stanje prepoznala u malom milionu bolestina, sto je realno gledano nemoguce.
Mene zanima da li je ovo "samo" anksioznost i stres?
Da li ovi "simptomi" odgovaraju samo psihickom oboljevanju, a ne fizickom? Da li je potrebno jos nesto utvrdjivati i proveravati ili lepo da odem i da izlecim svoju "glavicu"?
Hvala svima na trudu koji procitaju ovoliki tekst, a za savet VELIKO HVALA.
PS. Hormoni stitne zlezde bice sutra gotovi.