Preporuka za psihijatra
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Preporuka za psihijatra
Molim vas da mi preporucite nekog dobrog i posvecenog psihijatra, terapeuta koji ne bi odmah prepisivao lekove...radi se o anksioznom pacijentu sa prisutnim somatskim problemi , specificne vrste.
Re: Preporuka za psihijatra
i bas niko nema preporuku
Zavisi da li zelite privatno ili drzavno?
Pokusajte u Institutu za psihijatriju KCS
a za posvecenost (sta god se pod tim podrazumevalo)
se obicno ide privatno.
Pokusajte u Institutu za psihijatriju KCS
a za posvecenost (sta god se pod tim podrazumevalo)
se obicno ide privatno.
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Natasa Sikanic sa Dragise Misovica. Mada, do nje je jako tesko doci, iz razloga sto je najbolja. Mene je samim razgovorom izvukla iz bas gadnog bedaka...
Cogito ergo doleo....
Izvini,peniko napisao:Natasa Sikanic sa Dragise Misovica. Mada, do nje je jako tesko doci, iz razloga sto je najbolja. Mene je samim razgovorom izvukla iz bas gadnog bedaka...
a jesi li pio neke lekove, a ako nije tajna

- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Coxsackie>tahikardije>anksioznost u iscekivanju novog napada>ucestali napadi panike>razne fobije koje mozak iracionalno povezuje sa situacijom koja je potencijalno neugodna (klaustrofobija, agorofobija, hidrofobija, strah od umaranja...)>depresija koja se ogleda u bezvoljnosti, panicnom strahu od svake promene na telu, bolovi u glavi, ledjima, misicima, nesvestica (sve lancano uzrokovano psiholoskim faktorom)...
Sad trcim, plivam, planinarim, nije mi problem ni da se zaglavim u liftu ni da se vozim autobusom... Totalno nova dimenzija zivljenja. Imao sam razgovore (psihoterapije i to samo nekoliko njih) koji su stimulisali moj racio i naterali me da shvatim da sa ja, u stvari fizicki dobro i da nema neposredne opasnosti za moj zivot. Naravno, depresija izaziva i hemijski (hormonski) disbalans u organizmu, pa sam to resavao uz pomoc Cipralex-a nekoliko meseci uz postepeno smanjivanje doze i uz pomoc Rosche Rivotril-a po potrebi na par dana... Sve u svemu, zivim jedan srecan, ispunjen, funkcionalan i lagodan zivot i sebe smatram vrlo srecnim covekom. Moj prvi odlazak kod Natase je bio pre godinu i po dana, a ja se osecam dobro (i sve bolje) vec godinu i 3 meseca. Za tri meseca sam od osobe koja se bukvalno bojala svakog novog dana i svakog novog izazova postao neko ko prihvata rizike (cak i iracionalne) i uziva u njima. Od nekoga ko je imao panican strah da potrci za busom, postao sam neko ko ce voziti bajs 40km dnevno, dok mi bukvalno ne pozli. Od nekoga ko nije smeo da se krece sam kroz centar Beograda, postao sam neko ko je u stanju da pesaci do jezera u planini 20km i da, znajuci da na 10km od mene nema nicega osim vukova i divokoza, sam plivam po tom jezeru...
Sve u svemu, slobodno mogu reci, zelim apsolutno svakome da se oseca kao ja. What a wonderful world...
Sad trcim, plivam, planinarim, nije mi problem ni da se zaglavim u liftu ni da se vozim autobusom... Totalno nova dimenzija zivljenja. Imao sam razgovore (psihoterapije i to samo nekoliko njih) koji su stimulisali moj racio i naterali me da shvatim da sa ja, u stvari fizicki dobro i da nema neposredne opasnosti za moj zivot. Naravno, depresija izaziva i hemijski (hormonski) disbalans u organizmu, pa sam to resavao uz pomoc Cipralex-a nekoliko meseci uz postepeno smanjivanje doze i uz pomoc Rosche Rivotril-a po potrebi na par dana... Sve u svemu, zivim jedan srecan, ispunjen, funkcionalan i lagodan zivot i sebe smatram vrlo srecnim covekom. Moj prvi odlazak kod Natase je bio pre godinu i po dana, a ja se osecam dobro (i sve bolje) vec godinu i 3 meseca. Za tri meseca sam od osobe koja se bukvalno bojala svakog novog dana i svakog novog izazova postao neko ko prihvata rizike (cak i iracionalne) i uziva u njima. Od nekoga ko je imao panican strah da potrci za busom, postao sam neko ko ce voziti bajs 40km dnevno, dok mi bukvalno ne pozli. Od nekoga ko nije smeo da se krece sam kroz centar Beograda, postao sam neko ko je u stanju da pesaci do jezera u planini 20km i da, znajuci da na 10km od mene nema nicega osim vukova i divokoza, sam plivam po tom jezeru...
Sve u svemu, slobodno mogu reci, zelim apsolutno svakome da se oseca kao ja. What a wonderful world...
Cogito ergo doleo....
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 14, 2015 9:02 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Promemila sam ih nekoliko,rodjaka me je na kraju uputila kod dr Jasminke Jankovic Gajic
Odlican psihijatar, isla sam na individualnu psihoterapiju, ali sam cula da sjajno radi i grupnu.
Nisam smela mnogo toga, izbegacala drustvo, nisam spavala,strag me je obuzao u raznim situacijama! Tegobe takve da sam mislila da cu umreti ili ne daj boze da poludim!
Sad sam nasmejana, putujem, izlazim , druzim se i radujem! Scaki dan me raduje, ne smem se secati onoga kad mi je jutrom bilo zao sto sam se probudila!!!
Odlican psihijatar, isla sam na individualnu psihoterapiju, ali sam cula da sjajno radi i grupnu.
Nisam smela mnogo toga, izbegacala drustvo, nisam spavala,strag me je obuzao u raznim situacijama! Tegobe takve da sam mislila da cu umreti ili ne daj boze da poludim!
Sad sam nasmejana, putujem, izlazim , druzim se i radujem! Scaki dan me raduje, ne smem se secati onoga kad mi je jutrom bilo zao sto sam se probudila!!!