preporucena ishrana za bolesnike od HCV

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Nijan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 5:36 pm

preporucena ishrana za bolesnike od HCV

Post od Nijan »

Molim sto je moguce iscrpniju informaciju u vezi ishrane kod hepatitisa C.
Cigarete?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ako je moguće, onda ne!!

Izbaciti masnu, ajko začinjenu i teško svarljivu hranu, svinjetinu, alkohol i gazirana pića. To je najosnovnije.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Pogledajte sledecu adresu, dato vam je detaljno upustvo za akutne i hronicne forme hepatita:

http://* REKLAMA */dijete/dijeta ... reasa.html
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Da Maja ne shvati pogresno, sve je lepo napisala, samo sam dodao adresu sa detaljnim i opsirnim podacima i primerima jelovnika a na nasem je jeziku pa nece predstavljati pacijentu problem da ga detaljno prouci.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Rosa39
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 26, 2005 10:10 pm

Post od Rosa39 »

evo i mene, iz iskustva............nista masno ni przeno.......meso samo teletina,piletina,curetina na teflonu, mleko,mlecni proizvodi neobrano,tj.sa najmanjim postotkom masti, isto vazi i za masnoce biljnog porekla.Naravno,sto vise pre svega povrca,voca,vitamina,nista gazirano,nista alkohol. Ja sam pusac i da budem iskrena pusila sam i tad i sad..... jos toga ne mogu da se odreknem.Sad na prolece sto vise svezeg zelenisa prociscava jetru, jedi na silu.Sve vrste ribe. Pomazu cajevi od zalfije i majcine dusice. Kao i cuveni liv 52.Sve vrste pecuraka su odlicne za jetru.Tunjevina ili sardina ok. Nadam se da sam se svega setila.SRECNO!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

draganvma napisao:Da Maja ne shvati pogresno, sve je lepo napisala, samo sam dodao adresu sa detaljnim i opsirnim podacima i primerima jelovnika a na nasem je jeziku pa nece predstavljati pacijentu problem da ga detaljno prouci.
Ne shvatam pogrešno, daleko bilo :wink: , ja sam samo osnovno navela, a i toliko sam o tome pisala na ovom forumu i ne samo ja, da sam se malo umorila od tih prepiski. Samo je potrebno malo se potruditi i koristiti opciju "Traži".

Pozz, majja :wink:
Nijan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 5:36 pm

Nijan

Post od Nijan »

Zahvaljujem svima na poseti i savetima. Mislim da bi nutricionista najpre trebalo da preporuci ishranu, ali mom gradu trenutno nema nutricioniste u bolnici. Mali grad ,150.000 stanovnika! Salu na stranu ovakve razmene iskustava su odlicne.
Odgovori