Preparat na bazi Psylliuma, gde u Srbiji?(samo ne Laxomucil)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Dušan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 13, 2009 8:01 pm

Preparat na bazi Psylliuma, gde u Srbiji?(samo ne Laxomucil)

Post od Dušan »

Potrebna mi je pomoć oko nabavke preparata na bazi Psyllium-a u Srbiji.

Naime, sasvim slučajno sam dobio ovaj preparat, koji je inače kupljen u USA za nešto manje od $10. Preparat mi je u roku od nedelju dana rešio problem užasno bolnih hemoroida i učinio da imam svakodnevno pražnjenje creva (ranije je to bilo dosta neredovno što je i izazivalo ostale probleme). Problem sam vukao mesecima, a ovaj preparat mi je pomogao bukvalno preko noći. Nažalost, nisam dobio celo pakovanje nego 1/3, pa tek što sam problem rešio, nestalo mi je preparata i problem se polako, ali sigurno, vraća. :(

U potrazi za alternativom, kupio sam Laxomucil koji proizvodi firma "Ivančić i sinovi". Doze su podeljene u keseice (20 komada u pakovanju). Po mojoj slobodnoj proceni 4-5 keseca Laxomucila treba spojiti da bi se unela ekvivalentna doza psyllium u odnosu na preparat koji sam dobio iz USA, ali čak ni to nije moguće jer svaka kesica Laxomucila ima dovoljno (čak i previše) arome i zaslađivača za 1 času vode.
Pored toga, domaći preparat je (kada se preračuna količina) osetno i skuplji. Međutim, sve mi to nije smetalo toliko, bitnije mi je bilo da rešim problem, ali posle 2 dana uzimanja Laxomucil-a otekla mi je donja usna, odnosno dobio sam alergiju na Laxomucil. :( Ne razumem zaista koji je to farmaceutski genije u praparat ovog tipa nakrkao toliko aromne, limunske kiseline i čega već. Već na prvo konzumiranje Laxomicila sam osetio da mi "žari" grlo... :-? Doduše, i ovaj američki preparat ima aromu i zaslađivač, ali daleko blažu - vrhom puna kašičica peparata čini da se aroma jedva oseti i da je dobijeni napitak tek jedva nešto malo sladak (isto 1 čaša). U domaćem preparatu dominira aroma i zaslađivač, a psylliuma ima u tragovima.

Dakle, interesuje me da li neko zna da li u Srbiji ima da se kupi proizvod koji sam gore linkovao, ili nešto slično tome? U svakom slučaju, preostaje mi opcija da ga poručim online, ali mi što hitnije treba!
Odgovori