Pozdrav,
Da li mi neko moze reci zbog cega imam jako osetljiv stomak, nije ranije bilo bas tako hipersenzitivno, to je pocelo mozda pre dve godine. Naime, ako mi je hladno po zadnjem delu karlice samo malo, dovoljno je ako imam kracu jaknu da osetim tu hladnocu, sutradan odmah dobijem proliv i imam grceve u donjem stomaku. Evo sada je vani 15C, ponekad odjendom se javi taj osecaj kako mi je hladnu u tom delu tela i u vecini slucajeva imam bolove u donjem stomaku najkasnije sutra.
Preosetljiv stomak
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: Preosetljiv stomak
isto
ili ako se samo malo otkrijem tokom noci...
ne znam, cekamo odgovore.

alleksa85 napisao:isto![]()
Auu, ne daj boze da se otkrijem i tako prespavam (cak i u pola leta), najmanje 2 dana sam na WC solji

Nadam se da cemo dobiti odgovore na nasa pitanja.
Imam iste simptome oko dve godine. Neznam vise sta da radim. Kad pijem linex ili slicno proliv ili kasasta stolica prestane , pa se za par nedelja opet javi. Imam najcesce dve stolice dnevno i bas tako ujutru imam osecaj da sam se smrzao cak iako nije mnogo hladno i bas takav isti osecaj na donjem delu ledja. Ako su mi ledja otkrivena proliv je obavezan. Je li vam se javljao neko ? Kako ste resili problem ? Recite i meni. Pozdrav.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Savetovlala bih vam da se javite lekaru (mozda i direktno gastroenterologu) pogotovo ako imate ucestale retke stolice. On ce najbolje znati u cemu je problem...
@ LAZPER
Ja sam uspeo da smanjim te tegobe,tako da mi se sad desavaju jako retko,kad se bas smrznem. A meni je ustanovljeno da mi se taj oceaj hladnoce javlja zbog nekog zivca koji mi se priklesten negdje u repnjaci (jer inace me karlica zaboli kad dugo sedim,a takav mi je inace posao), u zadnjih par prsljenova, pa mi je na neki nacin, sad nisam strucan da objasnim kako, stvarao probleme sa donjim stomakom, jer tebi u stvarnosti nije hladno,nego taj zivac salje mozgu pogresan impuls pa mislis da jeste...inace kad osetim to lekar mi je rekao da pijem koji dan Nimulid ujutru i uvece po jedan nakon jela,i to mi stvarno pomogne ...treba da odem jos na neki pregled ali trenutno nisam bas finansijski podoban tako da cu i to posle da uradim
Ja sam uspeo da smanjim te tegobe,tako da mi se sad desavaju jako retko,kad se bas smrznem. A meni je ustanovljeno da mi se taj oceaj hladnoce javlja zbog nekog zivca koji mi se priklesten negdje u repnjaci (jer inace me karlica zaboli kad dugo sedim,a takav mi je inace posao), u zadnjih par prsljenova, pa mi je na neki nacin, sad nisam strucan da objasnim kako, stvarao probleme sa donjim stomakom, jer tebi u stvarnosti nije hladno,nego taj zivac salje mozgu pogresan impuls pa mislis da jeste...inace kad osetim to lekar mi je rekao da pijem koji dan Nimulid ujutru i uvece po jedan nakon jela,i to mi stvarno pomogne ...treba da odem jos na neki pregled ali trenutno nisam bas finansijski podoban tako da cu i to posle da uradim
Samo da javim posto je meni otkriveno zbog cega imam taj ocesaj hladnoce koji izaziva grceve u stomaku i tegobe. Naime, otkrili su mi da imam manje suzenje izmedju 4-og i 5-og prsljena koje stisce neki zivac, te zbog toga imam oslabljenu cirkulaciju prema donjim ekstremitetima (sto je isto i kad se noge smrznu moze da vas zaboli stomak, tako i kad vas se smrzne zadnjica ista je stvar). Krenuo sam na vezbe kod fizioterapeuta kojima bi trebalo da se to resi. Nadam se da sam pomogao koliko toliko