Poštovanje,
Interesuje me da li osoba koja je preležala varičele (ovčije boginje) može da bude nosilac zaraze ukoliko dođe u kontakt sa zaraženim? Preležao sam ih a komšijska deca sa kojom sam u kontaktu su ih upravo dobila pa da znam da li da izbegavam posete prijateljima sa bebama ili nema rizika. Našao sam na internetu i potvrdan i negativan odgovor pa ne znam šta je tačno.
pozdrav
Prenošenje varičele?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: Prenošenje varičele?
Ne. Virus može na vazduhu da preživi samo 15 minuta, čak i u tom vremenskom okviru kontakt bi morao da bude veoma blizak (i sa bolesnom i sa trećom osobom).
Pretpostavljao sam ali reko' bolje da proverim.
Zahvaljujem
Zahvaljujem

Zdravo svima i Srecna NOVA GODINA 
Da li bi neko znao da li sam ja jos infektivan tj da li mogu preneti ovcije boginje drugoj osobi? inace, boginje sam dobio 12.12. 2016. i povukle su se posle dve nedelje i otpale su kraste i imam samo crvene tragove po kozi.
Jako mi je bitno da znam jer moja devojka nije prelezala boginje a nalazi se u 9nedelji trudnoce, do kad bi bilo najbolje da se ne vidjamo
hvala unapred

Da li bi neko znao da li sam ja jos infektivan tj da li mogu preneti ovcije boginje drugoj osobi? inace, boginje sam dobio 12.12. 2016. i povukle su se posle dve nedelje i otpale su kraste i imam samo crvene tragove po kozi.
Jako mi je bitno da znam jer moja devojka nije prelezala boginje a nalazi se u 9nedelji trudnoce, do kad bi bilo najbolje da se ne vidjamo
hvala unapred