Način prenošenja mononukleoze

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
BelgradeBelgrade
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 25, 2019 6:06 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Način prenošenja mononukleoze

Post od BelgradeBelgrade »

Veliki pozdrav svim članovima foruma. Ja bih imao nekoliko pitanja u vezi mononukleoze. Nadam se da će neko znati da mi odgovori. Unapred se zahvaljujem svima na čitanju pitanja i na davanju odgovora.

Ja sam zdrav, bez ikakvih tegoba. Imam 37 godina i nedavno sam bio podvrgnut lekarskom pregledu koji je pokazao da sam zdrav. Lekarski pregled je bio rutinski, na zahtev mog poslodavca, taj pregled se sprovodi periodično i svi zaposleni u kompaniji u kojoj radim ga imaju.

Danas sam slučajno popio par gutljaja vode iz flaše koja je već bila korištena od strane mog prijatelja koji je stariji čovek. Mislim da je on zdrav, ali to ne mogu sa sigurnošću da znam. Ne znam da li je on ikada u životu imao mononukleozu, ali mislim da je poslednjih godina bio zdrav. Da li i pored toga postoji mogućnost da dobijem od njega mononukleozu? Naime, ja sam čitao na internetu da postoje ljudi koji su zdravi, nemaju tegobe, ali su kliconoše i mogu druge ljude da zaraze mononukleozom. Da li postoji mogućnost da se na ovakav način zarazim mononukleozom i koliko je to realno?

Da li sada mogu nešto da uradim kako bih što više ojačao imuni sistem koji bi bio jači od mononukleoze? Počeo sam svako jutro i veče da pijem med sa vodom jer sam čuo da je to dobro za imuni sistem, šta još mogu da uvedem kao redovnu naviku kako bih ojačao imuni sistem?
BelgradeBelgrade
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 25, 2019 6:06 am

Re: Način prenošenja mononukleoze

Post od BelgradeBelgrade »

Koje se još bolesti mogu preneti ukoliko se pije iz iste čaše?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Način prenošenja mononukleoze

Post od aaaca »

Свашта се може пренети преко прљаве чаше. Постоји стара српска изрека: Ракију пиј за сваким, вино за понеким, а воду ни за ким.

Имунитет против бактерија можеш да поправиш употребом разних пчелињих производа и употребом белог и црног лука. За гљивице не знам.

Против вируса постоји непогрешива превентива (ако се правилно примењује) у облику домаћег препарата од белога лука и комовице, а о њему прочитај на мом сајту, овде: http://*/index.html?stranica=savet ... e/imunitet
Odgovori