prelomi karlice i porodjaj

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Jasmina1983
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 25, 2010 3:06 pm

prelomi karlice i porodjaj

Post od Jasmina1983 »

Molim za misljenje.
Pre sedam godina sam povredjena kao pesak i zadobila sam visestruke prelome karlice...Moje dvoumljenje je u vezi porodjaja:da li je bolje da se porodim carskim rezom jer zaista imam strah da nesto ne krene naopako ako bih pokusala prirodnim putem? I da li takve povrede mogu da imaju neke posledice i za samu trudnocu,naime sada sam peti mesec trudnoce i osecam blage bolove u karlici kada hodam..Inace povrede su bile sledece,unapred se izvinjavam sto cu navesti i one koje ne pripadaju karlici,ali ne baratam najbolje terminologijom:)
Comotio cerebri,
Fracture ramii sup. et inf. ossis publ. dex,
Luxatio art. SI sec Malgaigne.

Unapred hvala na odgovoru!!! :)
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: prelomi karlice i porodjaj

Post od sedefasta »

A šta kaže Vaš ginekolog?
99% sam sigurna da prethodni prelomi karlice spadaju u indikacije za carski rez.
Jasmina1983
Novi član
Novi član

Post od Jasmina1983 »

Ginekolog nece nista da kaze bez ortopeda,ortoped kod kog sam malopre bila je tada,pre sedam godina govorio da ce biti obavezan carski,sada je promenio pricu i kaze kako to u stvari ja zelim da se ne bih mucila!!! Ne znam sta da mislim,pogledace moju istoriju pa cu ponovo ici kod njega za nedelju dana... Samo se bojim da ne budu svi opusteni pa ja da nastradam,odnosno karlica opet ili jos gore beba... i ja koliko znam svi sa prethodnim prelomima karlice su isli na carski,valjda necu ja da budem neko zamorce :(
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Ortoped+ginekolog jesu kombinacija koja je za vas. Sledeci put kad odete kod ortopeda recite mu da ste dosli po njegovo strucno misljenje da li ste vi za porodjaj carskim rezom ili ne, a da svoje misljenje o tome sta bi vi, zadrzi za sebe! :evil:
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Ne dozvolite da budete zamorče, koliko ja znam carski rez se mnogo puta radio i za mnogo manje!

Sačekajte šta će reći ortoped, ali izgurajte sve to do kraja. Inače, izjava mu je krajnje neodmerena, ja bih prasnula u trenutku, sigurno.

Svako dobro i sa srećom!
Jasmina1983
Novi član
Novi član

Post od Jasmina1983 »

Hvala puno! :)
Odgovori