prelazak iz hipo u hipertiroidne bolesnike

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
oculis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 04, 2007 3:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

prelazak iz hipo u hipertiroidne bolesnike

Post od oculis »

Pre skoro tri meseca sam otkrila poremecen rad stitaste zlezde,mislim da je autoimuni hipotiroidis(neznam tacan naziv),smanjen rad stitne zlezde.
U pocetku sam pila pola tablete letroxa,rezultati su se popravili,pa mi je doza sto je posebno cudno, povecana na jednu dnevno,a poslednji mesec na jednu i po tabletu dnevno.Stanje se normalizovalo,osecala sam se mnogo bolje.Medjutim,
Poslednjih nedelju dana se osecam jako lose.Nizak pritisak(95 sa 56,56 otkucaja srca),panika,nesvestica,povremeno muka.Zanima me da li su to posledice bolesti stit.zlezde ili ima veze sa nervnim ili nekim drugim bolestima.Te sam simptome vec imala 5,6 puta zbog nervoze,ali su kratko trajali.Svega jedan dan i prolazili su posle bensedina od 5 mg.
Neznam sta se sada dogadja.Plasim se da nisam presla u hipertiroidne bol.Uglavnom lezim jer cim ustanem,hvata me nesvest.
Neznam da li je i ovog puta u pitanju moja sklonost ka hipohondriji ili je zaista nesto ozbiljno!
Prvi put sam na ovom sajtu i jako mi je drago sto mogu na ovaj nacin da naucim nesto i pomognem drugima!
hipohondar
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Staro klinicko pravilo: nema hipertireoze bez tahikardije. Ako Vam srce ne radi vise od 85 ili 90 otkucaja u minuti u mirovanju, niste u hipertireozi.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori