Prekomerno znojenje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Cezzar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 16, 2011 9:51 pm

Prekomerno znojenje

Post od Cezzar »

Pozdrav svima na forumu.
Nisam znao koji bi podforum bio odgovarajuć za ovu temu pa se nadam da nije problem da ovde izlozim svoje pitanje.

Naime imam blago receno ogroman problem sa prekomernim znojenjem u prelu pazuha najvise.
To je pocelo pre nekih godinu ili mozda cak i godinu i po dana.
Inace se vec godinama lecim od fokalnosegmetnog glomulonefritisa. I terapija mi se vec duze vreme zasniva na Pronizonu i CellCeptu.
Funkcija bubrega je dobra (osim proteinurije na 24h).
Pa kada sam primetio prekomerno znojenje pomislio sam da je od lekova i terapije koju uzimam.
I nabacio sam bio nekih 5kg viska, pa sam pomislio da i to ima malo uticaja.

Probacu malo detaljnije da opisem kada se to desava i do kojih sam zakljucaka dosao, nadam se da ce te me razumeti.

Ne znojim se ja po ceo dan. Vec samo u odredjenim situacijama.
npr. Bilo koji izlazak iz kuce povlaci za sobom znojenje, bez obzira na nivo fizicke aktivnosti.
Cak i ako odem na fakultet, znaci sedim tamo par sati ja se znojim.
Kada sam kod kuce primetio sam da se znojenje u tom intentzitetu javlja samo npr kada mi neko dodje, ili ako igram neke igrice koje zahtevaju pojacanu koncentraciju.

Svesno ja nisam nesto posebno stidljiv, plasljiv, ili da imam tremu od ljudi i sl.
I nekako vidim da je ovo znojenje zavisi od psihickog stanja, ali ja zaista ne vidim odlazak na fakultet, ispit, prijatelja, grad kao nesto toliko strasto sto bi trebalo da rezultuje ovolikim znojenjem.
A u tim trenucima se znojim bas puno. Majca mi ispod pazuha za neka 2 sata (ponekad i manje) bude mokra do kraja rukava. I bukvalno ako skinem majcu mogu da je iscedim. Toliko da ako npr imam majcu i duks preko probije i do duksa.

I iskreno ovo mi je veliki problem, mislim da nema potrebe da naglasavam kako je ovako nesto neprijatno i ogranicavajuce.
Dovoljni su mi problemi i sa glomulonefritisom ovaj mi je zaista onako previse.
A ne znam kako da ga resim.
Probao sam razne stikove, i jednostavno ne prave nikakvu razliku.

Pa ako je iko ima ikakva iskustva, ili ima neki savet da da bio bih vise nego zahvalan.
bilja2101
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 17, 2011 12:18 am

Re: Prekomerno znojenje

Post od bilja2101 »

Cao! I ja imam isti problem, meni se cak desava da ispod jdnog pazuha bude suvo, a ispod drugog mokro, meni su lekari rekli da je to hormonski i da ce se to vremenom regulisati, nije nasledno posto u mojoj porodici niko nema taj problem, imam ga samo ja, hormoni su mi u redu tako da sam se navikla na to i na to da moram da biram koju cu odecu da nosim da se manje vidi. Ti probaj da proveris hormone, vidi da li ti smeta neka vrsta tkanine itd.... Pozzzz
Cezzar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 16, 2011 9:51 pm

Post od Cezzar »

@Bilja
Hvala ti na odgovoru.
I meni se isto to desava, vidis to sam zaboravio, da ne mora da bude istog intentiziteta ispod jedne i ispod druge ruke.
Reci mi kako se proveravaju hormoni? I da li mogu sve da proverim ili moram tacno da ciljam na neke? Nikad to nisam radio, ne znam bas kako funkcionise.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Ono sto brzo resava problem je botox.Mana je sto nije bas jeftin i sto se mora ponavljati.
bilja2101
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 17, 2011 12:18 am

Post od bilja2101 »

Nemam pojma koji su hormoni posto sam to radila davno, ali mislim da bi doktor trebao da ti kaze koje da proveris, tad sam i proveravala stitnu zlezdu takodje.
Veka71
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 31, 2011 1:08 pm

Post od Veka71 »

Pozdrav svima, ja patim od hiperhirdoze od puberteta maltene i nikad nisam mogla da je se resim ili pak suzbijem. Medjutim, nasla sam na forumima neki tretmanski antiperspirant koji se zove Perspi-Guard, kupila i koristim ga vec 4 meseca. Stvarno pomaze, nema vise onih mokrih krugova ispod pazuha(hvala Bogu). Probala sam bukvalno sve moguce antiperspirante koje sam mogla da nadjem i Perspi Guard mi je jedini stvarno pomogao. Toplo preporucujem svima i btw evo i link od firme koja ga uvozi.

http://www.*/index.php
nemanja.il92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2012 8:13 pm

Post od nemanja.il92 »

Pozdrav svima, i ja imam problem sa hiperhidratozom od malena, pa sam hteo da vam prenesem moje utiske o preparatu koji koristim, koji se zove Perspi Guard.
Naime, ja imam preterano znojenje svih delova tela, a najvise imam problema sa dlanovima. Koristim perspi guard oko 7 dana, i pomogao mi je samo sto se tice pazusnih jama, nema ni kapi znoja ispod pazuha. Dok mi se ostali delovi tela isto znoje kao i pre. Nema efekta na dlanovima i stopalima :( . Dakle ukoliko neko ima problema samo sa znojenjem ispod pazuha neka naruci ovaj preparat (sprej) pomocice mu 99%, bar sto se mene tice. Evo i link ukoliko je neko zainteresovan http://www.*/proizvodi.php cena je 2400 din sa postarinom (u mom slucaju)
Ako bilo ko zna za neko sredstvo koje pomaze i dlanovima neka mi javi, bicu mu zahvalan :)
Posto me dlanovi izludjuju :x :x :x
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Moje misljenje je da je to sve na psihickoj osnovi..osim jednog sto sam negde procitao da se pusaci vise znoje/mozda ima jos neka caka?
RAZMISLITE DOBRO O TOME,ANALIZIRAJTE
Odgovori